Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta favorabila angajatorului in litigii de munca - contestatii ale deciziilor de concediere din motive disciplinare? Cauze, literatura, altele?
De jurisprudenta in favoarea angajatului aud peste tot...
In general in culegerile de jurisprudenta sunt solutii si/si...depinde de instantele pentru care cauti jurisprudenta. Pentru Curtea de Apel Timisoara poti sa-ti spun ca in sinteza regretatului profesor Val Popa, aparuta la All Beck in 2004, gasesti si solutii in favoarea angajatorului.
Care este speta concreta? de multe ori o cerere reconventionala te poate ajuta, daca decizia de concediere e anulabila.
Culegere de practica judiciara civila pe anul 1992 - TMB , sectia a IV-a civila, dec.nr.69/1992
C.Ap.Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca si litigii de munca, dec.nr.14/2003, in Revista romana de dreptul muncii nr.4/2003.
C.Ap.Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca si litigii de munca, dec.nr.2134/2002 si 2135/2002, in Revista romana de dreptul muncii nr.2/2003.
Si in Al.Ticlea, Tratat de dreptul muncii, Editura Universul Juridic, 2007 - gasesti jurisprudenta in favoarea angajatorului cu privire la concediere.
In speta concreta se ataca fodul deciziei de concediere - ca a fost prea drastica, ca s-au incalcat unele drepturi (este o atacare a deciziei cu tenta "subiectiva", care nu vizeaza nici un aspect strict procedural).
Masura a fost luata pentru incalcari ale regulamentului intern - absente nemotivate, si se pare ca in litigiu vom discuta daca s-a lipsit de la lucru, cat si daca era nemotivat.
@ Diana Pesa: incepator fiind, este prima data cand aud de reconventionala in contestatii decizie. Ati putea sa imi spuneti in ce directie?
Multumesc.