avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii de concediere disciplinara care sa fi rezistat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii de concediere disciplinara care sa fi rezistat in instanta

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta favorabila angajatorului in litigii de munca - contestatii ale deciziilor de concediere din motive disciplinare? Cauze, literatura, altele?
De jurisprudenta in favoarea angajatului aud peste tot...

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:42, 10 Iunie 2008
In general in culegerile de jurisprudenta sunt solutii si/si...depinde de instantele pentru care cauti jurisprudenta. Pentru Curtea de Apel Timisoara poti sa-ti spun ca in sinteza regretatului profesor Val Popa, aparuta la All Beck in 2004, gasesti si solutii in favoarea angajatorului.
Care este speta concreta? de multe ori o cerere reconventionala te poate ajuta, daca decizia de concediere e anulabila.
Culegere de practica judiciara civila pe anul 1992 - TMB , sectia a IV-a civila, dec.nr.69/1992
C.Ap.Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca si litigii de munca, dec.nr.14/2003, in Revista romana de dreptul muncii nr.4/2003.
C.Ap.Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca si litigii de munca, dec.nr.2134/2002 si 2135/2002, in Revista romana de dreptul muncii nr.2/2003.

Si in Al.Ticlea, Tratat de dreptul muncii, Editura Universul Juridic, 2007 - gasesti jurisprudenta in favoarea angajatorului cu privire la concediere.
Multumesc pentru raspunsuri.

In speta concreta se ataca fodul deciziei de concediere - ca a fost prea drastica, ca s-au incalcat unele drepturi (este o atacare a deciziei cu tenta "subiectiva", care nu vizeaza nici un aspect strict procedural).
Masura a fost luata pentru incalcari ale regulamentului intern - absente nemotivate, si se pare ca in litigiu vom discuta daca s-a lipsit de la lucru, cat si daca era nemotivat.

@ Diana Pesa: incepator fiind, este prima data cand aud de reconventionala in contestatii decizie. Ati putea sa imi spuneti in ce directie?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer sau demisie? adinadulca adinadulca Buna ziua! Pentru concediere abuziva si anuntata dupa 2,7 ani de la luarea deciziei in consiliul de administratie, am dat angajatorul in judecata. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Etape restructurare post emillius emillius Buna ziua, Care sunt etapele restructurarii/desfiintarii unui post pe o anumita zona care nu merge si care va fi impartita altor oameni existenti deja in ... (vezi toată discuția)
Dupa ce am fost concediat pe motiv ca s-a desfintat postul ca urmare a restrangerii si reorganizarii activitatii, au fost facute angajari masive. maader maader Buna ziua, am si eu o speta la care doresc raspuns daca se poate. Am fost concediat in urma cu cateva luni pe motiv ca \\"postul a fost desfintat datorita ... (vezi toată discuția)