Conform Codului Muncii art.145(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza,indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva,prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin.(1) din ultimile 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile inainte de plecarea inconcediu.
Am intrebat ptr ca mie mi s-a dat urmatorul calcul: salariul/21,25*nr de zile de concediu.
Si vroiam sa stiu de unde provine acest calcul si dc este corect.
se face media salariilor nete din ultimele 3 luni anterioare concediului se imparte la nr de zile lucratoare din luna in care sunteti in concediu si se imnulteste cu nr de zile de concediu.
Aceasta suma nu poate fi mai mica decat suma pe care ati fi luat-o daca erati la servici.
Calcul co
VIORICA_
salut !
stiu ca sunt multe discutii pe aceasta tema dar va rog sa imi acordati si mie putin timp! din codul muncii , calculul concediului de odihna este ... (vezi toată discuția)