avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CALCULUL PTR CONCEDIUL DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CALCULUL PTR CONCEDIUL DE ODIHNA

M-ar interesa care este calculul ptr plata concediului de odihna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:05, 9 Iunie 2008
Conform Codului Muncii art.145(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza,indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva,prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin.(1) din ultimile 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile inainte de plecarea inconcediu.
Am intrebat ptr ca mie mi s-a dat urmatorul calcul: salariul/21,25*nr de zile de concediu.
Si vroiam sa stiu de unde provine acest calcul si dc este corect.
se face media salariilor nete din ultimele 3 luni anterioare concediului se imparte la nr de zile lucratoare din luna in care sunteti in concediu si se imnulteste cu nr de zile de concediu.
Aceasta suma nu poate fi mai mica decat suma pe care ati fi luat-o daca erati la servici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul co VIORICA_ VIORICA_ salut ! stiu ca sunt multe discutii pe aceasta tema dar va rog sa imi acordati si mie putin timp! din codul muncii , calculul concediului de odihna este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)