Adrian.Tudor a scris:
Cred ca nu o sa va ofere nici CSA mai mult de 15000-17000 lei.Cam atat iese dupa calculele mele si nu am avut la dispozitie toate datele masinii ci le-am luat cu aproximatie. Dar nu e rau sa faceti o plangere la CSA. Chemarea la conciliere a asiguratorului este iar un document necesar in cazul in care veti dori sa actionati in instanta asiguratorul. Cereti asiguratorului sa va justifice calculul sumei pe care v-a oferit-o drept despagubire.
1. Nici nu doresc sa obtin o suma mai mare decat cea avansata de Dvs mai sus. Am spus intr-un mesaj anterior ca nu sunt absurd si inteleg ca pretentiile mele nu se pot ridica peste valoarea masinii.
Dar in alta ordine de idei, cata vreme propunerea de despagubire avansata de asigurator la 'prima strigare' este ridicol de mica, probabil ca o strategie de atac asemanatoare este sa exagerez la randul meu in sens invers, pt ca in final sa ajungem undeva la o medie, care reprezinta suma rezonabila cu care ar trebui sa fiu despagubit. In devizul Audatex, sumele *fara* TVA sunt aprox acestea: 3000 lei vopsitorie (incl. manopera), 3000 lei manopera (cu exceptia celei pt vopsitorie) si 14.000 piese de schimb. Cu toata bunavointa mea, scazand la jumatate atat pretul manoperei cat si cel al vopsitoriei, tot ramane suma pentru piese. Ar trebui sa fiu "intelegator" in continuare si sa caut pe timpul, cheltuiala si nervii mei piese aftermarket sau second hand, pt a reduce considerabil si aceasta suma -- dar chiar si asa, un calcul relativ simplu arata ca este imposibil sa ma limitez la cei 8500 lei oferiti de asigurator.
2. As mai avea o intrebare in ce priveste procedura: trebuie sa cer de la asigurator justificarea / detalierea modului in care a evaluat valoarea masinii inainte de convocarea pt intelegere amiabila, sau ambele evenimente se pot consuma cu prilejul unei singure intalniri?
Multumesc.