idile4you a scris:
Problema aceasta trebuie explicata de ei. Pagubele sunt calculate si se fac dupa normele interne ale societatii care au fost publicate in monitorul oficial intr-un barem impus de CSA. Nu ramane decat sa dati in judecata societatea de asigurari.
Va raspund dupa jumatate de an, sper sa va fie de folos:
Societatea O. nu a calculat despagubirea conform unor norme legale, ci doar in raport cu bunul plac.
Reclamatia catre CSA a fost solutionata in favoarea mea. Am obtinut cu o diferenta de doar 200 de euro suma pe care *stiam* ca asiguratorul trebuie sa o ofere. Concret, 14.200 lei in loc de 8450 lei, suma oferita initial cu titlu de "despagubire". Stiu ca suma este derizorie pentru multa lume, dar sunt multe alte situatii in care tzepele asiguratorilor (inclusiv dintre cei cu "ştaif", ca in cazul de fata) sunt trase dupa acelasi tipic si produc pagube mult mai mari asiguratilor.
Astfel ca, d-le Idile, sfatul meu dezinteresat si neutru este sa va lasati de "consultanta" in domeniul asigurarilor si sa va apucati de ceva la care va pricepeti. Este adevarat ca daca as fi ajuns in Instanta, s-ar fi adaugat si alte sume la pretentiile mele si probabil as fi castigat, insa acesta e un lucru pe care il stia si asiguratorul.
In alta ordine de idei, le multumesc celor care m-au incurajat si m-au sfatuit corect pe acest topic.