avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

buna ziua,
mama mea are cancer de san. a fost operata si a pierdut sanul drept.as dorii sa stiu daca poate primi ajutor de hadicap.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 00:46, 22 Martie 2011
Da, poate fi incadrata intr-un grad de hndicap.daca s-a insanatosit va primi gradul accentuat, daca nu s-a insanatosit, atunci va fi incadrata in gradul grav de handicap.
Mergeti la Inspectoratul Teritorial de Handicap din a carui raza teritoriala domiciliati, cu urmatoarele : refrerat sau scrisoare medic de familie pentru comisia de expertiza a persoanelor cu handicap, copii de pe biletele de iesire din spital, rezultat rmn, doar daca a fost supusa acestei examinari, referate medici specialisti, medicul oncolog, medicul chirurg plastic, medicul neurolog (deoarece anumiti nervi au fost lezati) si medicul psihiatru, deoarece s-a produs si o trauma morala ca urmare a extirparii sanului, radiografii, retete, orice acte care sa arate suferinta mamei dv.
Va mai trebuie ancheta sociala de la Primarie, biroul de asistenta sociala, cupon de pe venitul mamei dv, daca are pensie, cupon de pe buletin si adeverinta de la fisc ca in afara pensiei nu mai are alte venituri.
La fisc depuneti cerere, o luati de la ei, o timbrati cu timbru fiscal de 2 lei, pt eliberarea adeverintei.
La primarie mergeti cu mama dv si copie de pe actele medicale.
Cand aveti toate actele, le puneti intr-un dosar si mergeti la Inspectorat, acolo mama dv va fi programata pt examinare.
va multumesc foarte mult.
noi suntem din arges dar mama a fost operata la bucuresti.trebuie sa mergem la toti doctori de bucuresti dupa cate am inteles.
multumesc inca odata
Nicidecum, sunt suficiente actele medicale din Bucuresti. Mergeti la medicii din Arges, nu trebuie sa mergeti la Bucuresti.Oricum referatele le veti plati.Din pacate aceasta este procedura, sa se faca referate, oricum medicii din arges le vor face dupa istoricul medical al mamei dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala pentru infarct miocardic acut Lucian83 Lucian83 Buna ziua, Mama mea, in varsta de 56 de ani, pensionara, a suferit un infarct miocardic acut, cu sanse de supravietuire de sub 10%; printr-o interventie ... (vezi toată discuția)
Ajutor social horobelv horobelv Buna ziua tuturor!!!! Pana de curand am beneficiat de penside de boala , fiind operata de cancer pe col uterin gradul 3 b, dar la ultima prezentare la ... (vezi toată discuția)