avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... suspendarea activitatii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

suspendarea activitatii PFA

Buna ziua ! Sunt PFA cu activitate de traducator /interpret si as vrea sa-mi suspend activitatea pe o perioada de timp. Cum as putea face acest lucru, pe ce perioada maxima de timp si unde trebuie sa anunt (fiind traducator- institutiilor subordonate Ministerului Justitiei ?) ?Ce se intampla cu plata catre Casa de Asigurari de Sanatate,contributia la fondul de pensii? Le pot plati ca persoana fizica,,nefiind angajata in alta parte? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:58, 22 Martie 2011
Sunteti inregistrata ca PFA sau ca profesie libera? Daca sunteti PFA suspendarea pt o perioada de pana la 3 ani se face prin depunerea unei cereri de mentiuni la Oficiul Registrului Comertului la care anexati certificatul de inregistrare fiscala.
Ca profesie libera suspendarea se face la fisc. Daca s-au depus declaratii de asigurare se pot plati contributiile in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesarã înregistrarea traducãtorului autorizat la o.n.r.c.? Camidi Camidi In cazul in care sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei si functionez ca PFA in baza faptului ca m-am anuntat direct la Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa traducator Giorgina Giorgina Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare la care toti cei indreptatiti a sti au ridicat din umeri. Detin un Pfa-traducator autorizat. ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)