am primit o notificare de la recuperatori in legatura cu o factura de telefon neachitata din 2007. factura fiind din 2007 nu s-a prescris? am inteles ca numai o sentinta judecatoreasca poate anula prescriptia. daca firma de telefonie ar fi avut asa o sentinta nu ar mai transferat creantele la recuperatori,nu? Eu cu firma de recuperatori am comunicat numa prin telefon si mail, cand le-am cerut o copie a facturii. nu am semnat nici un acord de plata cu ei. ce pot face?
Normal ar fi fost sa se fi prescris.
Solicitati societatii de recuperare mai multe informatii pentru a vedea daca debitul restant a fost cesionat catre alta societate.
In tot acest timp, din 2007 si pana sa fiti contactat de catre recuperatori nu ati mai primit notificatii?
eu stiam ceva de termenul asta de prescriptie dar nu eram sigura. am intrebat o prietena jurista care mi-a confirmat. intrebarea mea este acum daca ar putea exista o sentinta judecatoreasca data inainte de predarea creantelor la recuperatori. logic firma de telefonie daca avea asa o sentinta nu ar mai fi avut dc sa transfere debitul la recuperatori, nu? din cate am inteles de la prietena mea firmele ar suporta costuri foarte mari daca ar da in judecata fiecare persoana care nu-si plateste datoriile, asa ca transfera aceste creante la recuperatori care prin metode de intimidare, bazandu-se pe faptul ca oamenii nu cunosc aceste aspecte juridice, reusesc sa recupereze din datorii. asta-i adevarul.