avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Exista tratat de evitare a dublei impuneri intre ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Exista tratat de evitare a dublei impuneri intre Romania si SUA?

Adica daca eu sunt platit ca si subcontractor al unei firme din SUA care plateste acolo ( in SUA ) impozit , eu mai trebuie sa platesc impozit si local in Romania?Firma americana nu are sediu in Romania , eu urmand sa primesc banii doar in cont fiind subcontractor al firmei americane.

Multumesc de raspuns.

Dan
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:23, 23 Martie 2011
Conventia pt evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA este Decretul 238/1974.
Nu inteleg daca vorbiti in calitate de persoana fizica sau in calitate de persoana juridica.

In cazul persoanelor fizice:
Aceste conventii stabilesc ca impozitul se plateste acolo unde persoana este rezidenta. Nefiind rezident al SUA, datorati impozit in Romania. Obligatia platii acestui impozit este a dvoastra, nu a firmei americane.

In cazul persoanelor juridice:
Daca conventia prevede, se poate retine si plati in SUA un impozit pe baza certificatului de rezidenta pe care dvoastra il veti trimite firmei din SUA. De acolo partenerul dvoastra trebuie sa va trimita ub certificat fiscal din care sa rezulte impozitul platit in SUA, suma cu care va veti reduce impozitul de plata in Ro (daca impozitul platit in SUA este mai mare decit impozitul pe care l-ati fi platit in Ro, reducerea se limiteaza la impozitul din RO).
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
t.simona, utilizator
Mutumesc mult de raspuns.Vorbesc in calitate de persoana fizica.
Acum eu nu stiu ce sa fac : sa ma duc la finante si sa declar acest lucru si sa fac ce acolo? Le spun uite primesc niste bani si vreau sa mai impozitati? Tot la finante , pe aceeasi tema am fost de cateva luni si mi-au spus ca daca cei din America platesc pentru impozit pe banii pe care mi-i trimit eu nu mai trebuie sa platesc nimic in Romania.
Nu stiu daca este normal sau nu , dar daca imi dati un numar de telefon si o ora convenabila pentru d-voastra v-as suna , ca tare am nevoie de lamuriri dat fiind faptul ca sunt intr-o ceata totala si sunt dezorientat si nici nu as vrea sa gresesc si sa nu ma achit de datoriile catre statul nostru drag.

Multumesc mult

Dan Anca
Din pacate nu va pot ajuta cu detalii tehnice, pt ca nu am experienta in astfel de cazuri. Ajutorul pe care l-am oferit in postarea initiala este strict legat de cunoasterea legislatiei.

art 90 si art 91 din Codul fiscal prevad modul de impunere a veniturilor obtinute din strainatate.
Cei mai in masura sa va indrume referitor la modul de declarare a acestor venituri sint cei de la Administratia financiara. Insistati, eventual faceti o adresa in scris, pt a primi lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Scutiri de tva sau alte taxe pt servicii extracomunitare? mihai_dmc mihai_dmc Buna ziua, In primul rand tin sa laud initiativa dvs. de a raspunde intrebarilor pe forum. In urma semnarii unor contracte (servicii electronice) cu ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri obtinute din strainatate adusca adusca Buna ziua, Sunt programator cu facultatea de automatica si calculatoare terminata si cu licenta luata. Sunt angajat la o firma din romania, de unde primesc ... (vezi toată discuția)