avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o casa , 2 propieteri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o casa , 2 propieteri

impreuna cu fratele meu am mostenit casa parinteasca situata in provincie. desi am fost dispus sa platesc partea ce revenea fratelui meu acesta nu a fost de acord si a obtinut 3 camere fara cale de acces intrucat aceste 3 camere sunt lipite de curtea lui in care are propria casa. eu m-am mutat in aceasta casa si am inceput consolidari si reparatii dar la camerele ce revin fratelui meu nu am aceptul lui ptr reparatii desi sunt in stare avansata de degradare si pun in pericol integritatea intregii cladiri. dorinta lui este sa le demoleze ptr a alipi terenul de sub ele la propria curte desi acest lucru ar afecta puternic intreaga constructie.1)cum pot sa-l oblig sa repare si sa intretina partea lui? 2) cum pot sa-l impiedic sa demoleze partea lui? 3) pot sa obtin dreptul de proprietate asupra partii lui (cu despagubire) avand in vedere ca nu e interesat de repararea si intretinerea proprietatii ?
Cel mai recent răspuns: genessis63 , utilizator 21:57, 6 Iunie 2008
Nici o instanta din lume nu o sa va faca dreptate mai bine decat ajungerea dvs. ca frati, la un acord, pe cale amiabila.

La toate cele trei intrebari se poate raspunde, da. e posibl sa cereti in instanta obligarea lui la intretinerea partii din casa ce-i revine, in caz contrar, sa faceti dvs. cheltuielile, cu drept de recuperare; Puteti cere atribuirea intregii case, avand in vedere ca dvs. locuiti deja acolo, cu o justa despagubire pentru el si, in cazul in care incepe demolarea partii lui, sa obtineti o interdictie de a face acest lucru.
multumesc ptr speranta. avand in vedere ca eu locuiesc acolo de cativa ani pot cere atribuirea locuintei in instanta cu justa despagubire chiar daca fratele meu nu doreste sa vanda? insatanta poate sa-l oblige sa vanda la un pret evaluat de experti ? ce argumente ma avantajeaza in instanta? foloseste o expertiza din care sa rezulte starea de degradare si faptul ca nu are cale de acces ? sau instanta ma poate obliga sa-i acord si cale de acces prin camerele mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea unui imobil prin plata sultei hensongraphics hensongraphics Caut o solutionare la urmatoarea problema: doi frati, sa zicem X si Y, printr-un partaj voluntar dobandesc urmatoarele dintr-un teren cu casa parinteasca pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren GabrielaLamba GabrielaLamba Buna ziua, Am cumparat pe jumatate o constructie(imobil) cu 2 incaperi printr.un contract incheiat la avocat intre mine si unul din proprietari adica o mama a ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun de catre curator .buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati ... Petrina29 Petrina29 buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati au vandut (promisiune de vanzare avans incasat si 7 ani rate ) o casa cu curte comuna. ... (vezi toată discuția)