avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Relatia chirias-proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Relatia chirias-proprietar

Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Locuiesc cu chirie si dupa aprox. 2 luni proprietarul mi-a cerut o copie a cheii de la locuinta. Mie nu mi se pare tocmai in regula. Are vreun temei cererea lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 20:56, 22 Martie 2011
Putea sa-si opreasca o cheie anterior inchirierii iar dvs. sa nu stiti. Ca proprietar are dreptul ca periodic sa inspecteze imobilul, dar cu instiintarea prealabila a dvs. Faptul ca are o cheie nu este nici-o problema, poate fi o masura de siguranta. Important este sa nu o foloseasca dacat in prezenta dvs.
Va multumesc pentru promptitudine.
Ideea este ca nu are o copie a cheii, pentru ca atunci cand m-am mutat am schimbat butucul chiar la sugestia dumnealui. Eu as fi vrut sa stiu daca este indreptatit sa ceara o cheie.
Nu-i dati nicio copie, sa sune la usa daca are vreo nevoie!
Nu exista nicio obligatie in acest sens. Daca proprietarul doreste sa verifice imobilul o poate face doar in prezenta dumneavoastra. Va poate suna la telefon sa programeze o astfel de intrevedere sau sa sune la usa.
Buna seara,
Dna.Timeea,daca proprietarul insista in a primi o cheie,spuneti-i ca aveti dreptul la intimitate iar cind doreste sa viziteze apartamentul sa va telefoneze pentru a stabili vizionarea intr-un termen rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de calculul întreținerii: mi s-au adăugat cheltuielile cu reparația interfonului. există o metodă prin care pot combate acest abuz? Mobrar Mobrar Buna ziua. In urma cu 2 saptamani s-a defectat usa scarii astfel incat se putea deschide doar cu ajutorul banutilor magnetici pentru interfon. Eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ma forteaza sa suport costuri pentru reparatii butuc usa cosminbucur cosminbucur Buna seara, Sunt chirias intr-un imobil nou construit de aproximativ un an. Contractul este inregistrat la ANAF. Saptamana trecuta am ramas blocat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului in contractul de locatiune luissiana luissiana este stipulat expres in vreun act normat daca proprietarul are/ sau nu are dreptul de acces in imobilul inchiriat? (mai exact daca poate pastra o cheie si care ... (vezi toată discuția)