Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Locuiesc cu chirie si dupa aprox. 2 luni proprietarul mi-a cerut o copie a cheii de la locuinta. Mie nu mi se pare tocmai in regula. Are vreun temei cererea lui?
Putea sa-si opreasca o cheie anterior inchirierii iar dvs. sa nu stiti. Ca proprietar are dreptul ca periodic sa inspecteze imobilul, dar cu instiintarea prealabila a dvs. Faptul ca are o cheie nu este nici-o problema, poate fi o masura de siguranta. Important este sa nu o foloseasca dacat in prezenta dvs.
Va multumesc pentru promptitudine.
Ideea este ca nu are o copie a cheii, pentru ca atunci cand m-am mutat am schimbat butucul chiar la sugestia dumnealui. Eu as fi vrut sa stiu daca este indreptatit sa ceara o cheie.
Nu exista nicio obligatie in acest sens. Daca proprietarul doreste sa verifice imobilul o poate face doar in prezenta dumneavoastra. Va poate suna la telefon sa programeze o astfel de intrevedere sau sa sune la usa.
Buna seara,
Dna.Timeea,daca proprietarul insista in a primi o cheie,spuneti-i ca aveti dreptul la intimitate iar cind doreste sa viziteze apartamentul sa va telefoneze pentru a stabili vizionarea intr-un termen rezonabil.