Pe scurt iata care este povestea;
Incepand cu anul 1999 locuiesc intr-o casa proprietate ILL, unde pe langa contractul de inchiriere al casei exista si o fisa de calcul( fara nici un contract) pentru garaj, care de altfel era corp comun cu casa. Acest garaj este constituit doar din perele casei, gardul de delimitare al proprietati si acoperit cu placa de beton care dealtfel este pentru urcarea in pod. Nu are dotari specifice pentru garaj ci doar pur si simplu la intrarea dintre strada are o usa. Bun. In urma cu 3 ani , mai precis in 2008, am cumparat casa,prin efecttul legii 112,cand mi s-a spus ca, garajl nu face obiectul vanzarii ci doar terenul. Deci terenul este al meu, garajul( sau mai bine spus ce numesc ei garaj) este in continuare al statului, dar ei au pretentia ca eu sa platesc chirie. Nu mai vreau sa platesc aceasta chirie,unu, pentru ca ceea ce pretind ei ca este garaj in fapt este doar o prelungire a casei si doi pentru ca ei vor sa platesc chirie pe un mobil, asa numesc ei acest garaj, contruit pe terenul meu.
Consider ca oricum vreme de 19 ani am platit chirie pentru ceva ce de fapt nu exsta. Am cautat si in DEX si la notiunea garaj scrie asa"cladire sau incapere,special amenajata, pentru adapostirea ,intretinerea si repararea autovehiculelor". Nici vorba ca incaperea despre care este vorba sa aiba aceste" calitati" fiind dupa cum am spus doar o prelungire a casei, cuprinsa intre perete si agrdul vecinilor.
Intrebarea mea este; trebuie eu sa mai platesc chirie? Am uitat sa mentionez ca din data in care am cumparat casa nu mai exista nici o fisa de calcul asupra garajului, contract de inchiriere neexistand niciodata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
liamic43 , utilizator
14:27, 22 Martie 2011