In octombrie 2010 tatal meu a vandut un apartament mostenit de la parintii decedati in urma cu 5 ani. In acest interval , neavand succesiune , fiind nelocuit , nu s-au platit datoriile la intretinere.
Cu ocazia vanzarii s-au achitat datoriile la zi, dupa cum urmeaza, 2000 ron cheltuieli restante, 3100 penalitati , justificate de administrator prin aceea ca bunicii ar fi avut penalitati neachitate anterior.
Intrebari
a) Legal, stiu ca penalitatile nu pot depasi cheltuielile de intretinere.Deci, s-a gresit?
b) Nu trebuiau prescrise datoriile mai vechi de 3 ani in conditiile in care nu a existat nici un demers din partea asociatiei ptr recuperarea datoriilor( nici nu aveau cum, nestiind cine e noul proprietar ) ?
c) M ai putem obtine acum banii retinuti in plus ( adica banii proveniti din datoriile prescrise )?
Penalizarile de 3100 lei puteau fi de la o suma mai mare de 2000 din care poate se achitasera vredata o parte si a mai ramas acest rest de 2000. Deci e posibil ca penalizarile sa fie mai mari in situatia in care din restanta de baza s-a achitat o mare parte si ramane, iata, un rest mai mic decat penalizarile. Penalizarile n-au fost achitate niciodata, deloc!
Prescrierea se face mai sigur la judecatorie. Daca nu s-a facut si ati platit, inseamna ca ati recunoscut acasta datorie si in acest caz ea nu se mai prescrie.
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)