avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot relua somajul la data cand implineste copilul meu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot relua somajul la data cand implineste copilul meu 2 ani?

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti:
- pe data de 15 dec 2009 am intrat in somaj fiind insarcinata
- pe data de 1 feb 2010 am intrat in concediu de maternitate (pre si postnatal) pana pe 31 mar
- intre timp, pe data de 23 feb 2010 am nascut
- pe data de 1 apr 2010 am intrat in concediu crestere copil pana la 2 ani
Intrebarea mea este daca pot relua somajul la data cand implineste copilul meu 2 ani (23 feb 2012) si cat timp mi se mai acorda avand in vedere ca am avut drept la somaj de 9 luni (adica vreau sa stiu daca concediul de maternitate mi s-a platit tot de ag de somaj)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 22 Martie 2011
1. Daca in perioada de somaj ati fost in concediu de maternitate ati dus certificatele medicale la Agentia de Somaj care le-a calculat si le-a platit.
2. Apoi ati facut cerere la Agentia de Somaj pentru a intra in CCC pana la 2 ani.
3. Si concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia de unde a ramas, dupa terminarea CCC.
4. Asadar dupa terminarea CCC va prezentati la Agentia de Somaj pentru a continua somajul si a primi indemnizatia de somaj, pana veti completa cele 9 luni de somaj la care ati avut dreptul.
multumesc tare mult!
Dar eu am lucrat numai un an si 4 luni. Cum de mi s-a acceptat 9 luni de somaj? Asa era legea in 2009?
1. E vorba de OUG 28/2009 care prelungea perioada de somaj cu 3 luni.
2. De ce va faceti atatea probleme acum cand faptele sunt consumate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc tyna1985 tyna1985 am lucrat ca si suplinitor calificat in invatamant din septembrie 2007 pana in noiembrie 2010, fara intreruperi in cartea de munca. in decembrie 2010 am nascut ... (vezi toată discuția)