avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- pensie de intretinere

Sunt divortata am 1 copil in intretinere.Copilul are 20 de ani si gradul I de handicap. Tatal copilului nu i-a mai platit pensia de 2 ani,perioada in care nu a avut servici ,din luna noiembrie 2010 lucreaza dar tot nu vrea sa ii platesca ,ce pot face eu.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:12, 22 Martie 2011
Pensia de intretinere se plateste pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani, iar daca copilul isi continua studiile, pana la terminarea studiilor.
puteti initia o plangere penala impotriva ex sotului, conf art 305 alin 1 pct c(neplata cu rea credinta, timp de 2 luni. a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca".plangerea se depune la politie sau direct la parchet.
in cazul in care va plati in cele din urma, va puteti retrage plangerea oricand- art 305 alin 3 c pen
Obligatia de intretinere in favoarea minorului inceteaza de drept la implinirea varstei de 18 ani.
Daca minorul devenit major nu se afla in continuarea studiilor ( situatie in care presupun ca se afla fiul dvs. si nu exista deci o hotarare de stabilire a pensiei de intretinere dupa aceasta varsta), tatal nu mai este obligat la plata unei pensii de intretinere si implicit nu se poate formula impotriva acesteia nici plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
din pacate pensia de intretinere se plateste numai pana la 18 ani,daca copilul nu studiaza in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara maya-marya maya-marya Buna seara! Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care am sa o prezint: In urma unui divort, a ramas un copil in grija mamei, care urmeaza sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Camelya38 Camelya38 am trei copii -19,17si11ani.cu o pensie alimentara stabilita in 1999 de 450.000lei vechi.de 1an tatal lor nu le-a mai platit,spunand ca el nu are vina deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara flori2009 flori2009 Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de ... (vezi toată discuția)