avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare

casa ingrijire persoane varstnice..este unitate nonprofit ...venituri numai din sponsorizari...intrebare....se intocmeste bilat anul sau semestrial.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TeoDora72 , utilizator 17:11, 23 Martie 2011
Bilantul se depune anual.
evidenta contabila este condusa in partida simpla...registru incasari- plati...si atunci se depune bilant???
Multunmesc anticipat
Nu este corect sa conduca contabilitatea in partida simpla.
Art 5 alin (1) din Legea contabilitatii: "Persoanele prevazute la art. 1 au obligatia sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale."
La art 1 sint cuprinse si asociatiile si celelalte persoane juridice fara scop lucrativ.
detin o adresa de la DGFPJ prin care au primit acordul de-a conduce evidenta in partida sumpla ...pana la incasarea veniturilor sub plafonul de 30.000 eur.....aceasta adresa sa nu fie valabila???
Daca este valabila atunci mai depune bilant?
Nu stiam ca se poate conduce evidenta contabila in partida simpla, in cazul descris de dvs... dar, daca e asa, atunci nu depuneti bilant.
Depuneti Declaratia 200, pana pe 15 mai 2011 (privind venitul efectiv realizat in 2010) si...ar mai fi trebuit sa depuneti Declaratia 392B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de parinti in gradinita StilmarConfectii StilmarConfectii buna ziua, voi deveni membru intr-o asociatie de parinti,in urma consimtamantului meu de a tine contabilitatea asociatiei.Mentionez ca asociatia este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - declaratii raluca_malita raluca_malita Buna ziua, Din 01.02.2014 sunt administratoarea si contabila unei asoc. de proprietari din Oradea. Doresc sa ma informez ce declaratii trebuie sa depun la ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale vornicuelena vornicuelena Asociatiile de locatari sunt obligate sa depuna bilant anual si daca da , unde se depune : la finante, registru comertului......? (vezi toată discuția)