avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren de sub cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren de sub cladire

Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca pot evita o relatie cu primaria. Detinem o cladire proprietate particulara , dar nu avem terenul de sub ea acesta aflandu-se mai nou in patrimoniul consiliului local, fiind administrat de catre acesta , fiind situat intr-o piata. As putea deschide in instanta o actiune confesorie de superficie prin care cerem intantei sa stabileasca ca suntem titularul dreptului de superficie asupra terenului aferent constructiei ?Mentionez inca odata ca terenul se afla in patrimoniul administrat de consiliul local impreuna cu administratia pietelor
Cel mai recent răspuns: iliescuelena , utilizator 20:34, 22 Martie 2011
stimata doamna,
regimul terenului de sub constructie ar fi trebuit stabilit inainte de demararea constructiei.Intre dvs si primarie nu exista nici un contract de concesiune , de superficie, etc?cum ati obtinut autorizatiile atunci?
solutiile in cazul dvs sunt multiple.printre altele, primaria(prin consiliul local) ar putea la randul lor sa cera prin instanta demolarea constructiei ca finf posibil ilegala.Un drept de superficie nu se poate"impune";el trebuia agreat, negociat in prealabil.poate evantual sa va concesioneze terenul contra unei chirii primaria(dar depinde si aici de regimul juridic al respectivului teren-face parte din patrimoniul privat sau public al primariei,etc)
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
vi se va respinge cererea daca veti promova o asemenea actiune in instanta fiindca deja titularul terenului il cunoasteti, bunul se afla in domeniul public-privat al primariei.
constructia a fost dobandita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pana nu demult plateam pe teren o chirie exorbitanta , iar cand am cerut recalcularea acesteia , contractul de inchiriere a terenului a fost reziliat , da exact asa . de aceea as vrea sa sar peste relatia cu adm.pietelor sau cea cu primaria, si intrebam daca exista o portita ; terenul este cf.spuselor celor de la pmb in patrimoniul adm.pietelor sau al primariei , deci pmb nu poate concesiona , decat acestia care administreaza aceste terenul ; dar am vazut un articol pe net unde au concesionat o piata si nu aveau voie cf.spuselor celor de la pmb nu au dreptul sa concesioneze. Pe cine sa cred si cui sa ma adresez pentru a afla CLAR cum pot intra in posesia terenului de sub aceasta cladire.Parerile sunt impartite asa ca nu stiu care este buna.altcineva mi-a spus ca sunt obligati sa imi dea terenul aferent cladirii.mafia este prea mare pentru a ne permite sa facem greseli. astept sugestiile Dvs. in continuare
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie Buna seara ,am un teren in sectorul 1 si doresc sa-l achizitionez am mers la primarie am primit ok pentru cumparare si actele necesare ,rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat enverhoxha enverhoxha In ce conditii se poate cumpara o casa construita (recent) pe un teren concesionat de primarie? Cumparatorul e strain de orasul respectiv, iar concesiunea a ... (vezi toată discuția)
Constructie cu un proprietar si teren alt proprietar mihaela_982 mihaela_982 daca am cumparat un spatiu comercial de la cineva si terenul de sub spatiu apartiene consiliului local , cum obtin un drept de folosinta pe acest teren. ... (vezi toată discuția)