avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua,

Cand cer validarea popririi la tert cer suma pe care o am de incasat plus cheltuieli de executare sau doar cuantumul sumei pe care tertul o datoreaza debitorului meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 15:52, 23 Martie 2011
in primul rand sa stabilim:
- nu cereti dvs ci o faceti prin intermediul unui executor judecatoresc.
orice alta cerere de poprire, altfel decat prin executor, nu are nicio valabilitate legala.

in al 2-lea rand:
- poprirea se face pentru sumele din titul executoriu - adica atat cat este cuprins in titlu, la care se vor adauga cheltuielile de executare, respectiv onorariul executorului, samd.
Cereti validarea popririi pe toata suma pentru ca debitorul datoreaza si cheltuielile de executare iar tertul poprit a fost notificat si cu privire la aceste sume.
Apa_dulce a scris:

in primul rand sa stabilim:
- nu cereti dvs ci o faceti prin intermediul unui executor judecatoresc.
orice alta cerere de poprire, altfel decat prin executor, nu are nicio valabilitate legala.

in al 2-lea rand:
- poprirea se face pentru sumele din titul executoriu - adica atat cat este cuprins in titlu, la care se vor adauga cheltuielile de executare, respectiv onorariul executorului, samd.

In primul rand cititi cu atentie intrebarea, in al doilea rand incercati sa raspundeti corect.
Este vorba de actiune de validare a popririi si nu de poprire. Sunt doua institutii total diferite.

Nu are relevanta prea mare pentru ce sume cereti validarea, decat daca tertul poprit datoreaza cel putin suma supusa executarii silite. Daca tertul poprit datoreaza mai putin, nu puteti cere decat ceea ce datoreaza acesta debitorului dumneavoastra.
Daca datoreaza o suma mai mare, puterti cere validarea popririi si pentru cheltuielile de executare, fiind o obligatie a debitorului fata de dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ContSters199098, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situație și am nevoie de ajutor. sunt creditoare ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am o situație și am nevoie de ajutor. Sunt creditoare într-un dosar de executare silita. Firma terță unde lucrează debitorul a făcut poprirea ... (vezi toată discuția)