avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

juridic

ce presupune un act de donatie?poate fi atacat in justitie?doresc sa.i ofer un apartament ficei mele,cum este mai simplu legal si ieftin,donatie sau contract de vinzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:38, 22 Martie 2011
Donatia are un caracter irevocabil cu exceptia unor cazuri expres prevazute de lege. Astfel, este revocabila donatia intre soti; este revocabila donatia cu sarcina, pentru neindeplinirea conditiilor. Este posibila revocarea donatiei pentru ingratitudine, cand donatarul a atentat la viata donatorului, daca a savarsit impotriva acestuia delicte, cruzimi sau injurii grave ori, fara motive intemeiate, nu i-a acordat intretinerea de care avea nevoie. Este revocabila de drept donatia facuta de persoana care la data incheierii actului nu avea copii sau descendenti, daca, dupa aceasta data, donatorul dobandeste un copil din casatorie sau din afara casatoriei, fie chiar postum, nascut in urma mortii tatalui.
mai sigur este sa ii vindeti apartamentul. mai greu poate fi anulat un contract de vanzare-cumparare decat un act de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie atacabila caligula69 caligula69 Acum 2 ani am incheiat un contract de donatie cu varul meu, prin care acesta mi-a donat un teren pe care el il avea in proprietate prin mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare ContSters57493 ContSters57493 Poate fi revocata donatia facuta de catre singurul parinte supravietuitor catre unul dintre copii printr-un contract de vanzare cumparare incheiat cu celalalt ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti vero_vero vero_vero sotul meu a mai fost casatorit si are doi copii majori din prima casatorie,are un apartament obtinut prin partaj voluntar in urma divortului si un teren ... (vezi toată discuția)