avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente necesare la cumparare-vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente necesare la cumparare-vanzare teren

Ce documente sunt necesare pentru vanzarea-cumpararea unui teren?
Ce documente pot fi consultate pentru a verifica daca un teren este lipsit de sarcini (extras carte funciara)?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:32, 22 Martie 2011
Cel mai sigur docuemnt este un extras de carte funciara de informare obtinut recent. Puteti solicita si un certificat fiscal. De asemnea de la Primaria unde este arondat terenul puteti verifica daca exista vreun litigiu cu privire la acesta, in legatura cu retrocedarea...daca este cazul.
ce institutie elibereaza aceste documente?
Cu stima
Certificatul fiscal il elibereaza Primaria localitatii unde se afla situat terenul si atesta situatia platii impozitului aferent de catre proprietar, iar extrasul de carte funciara se obtine de la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara competent (pe raza caruia se afla localitatea unde este situat terenul), cu conditia ca terenul sa fie intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)