avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe tichetele de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe tichetele de masa

buna ziua
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum sa procedez in urnatoarea situatie.
in luna martie, institutia a cordat tichete cadou unor persoane care nu sunt angajate la noi.
cand calculez si virez impozitul aferent lunii martie o sa virez in plus fata de impozitul pe salarii si impozitul rezultat de la tichete.asta e clar dar cum declar acel impozit?
in 112 nu o sa imi apara acel impozit si o sa am mai mult platit decat declarat. cum sa fac?
exista o alta declaratie unde sa trec acel impozit aferent tichetelor?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ancaartifex , utilizator 12:08, 31 Martie 2011
In mod normal, acele tichete nu puteau fi oferite fara ca aceste persoane sa fi efectuat un serviciu in contrapartida. Verificati ce anume s-a achitat prin acele tichete (servicii, premii pt fidelizare clienti, etc), ce tip de contract exista pt aceasta plata iar impozitul se trateaza apoi in functie de cele de mai sus.

Exista varianta de a fi inregistrate in decl 100, rind 8, 10, 11, 17. Persoanelor li se da o adeverinta din care rezulta suma platita si impozitul retinut. Platitorul intocmeste decl 205 in anul urmator.
a avut loc sedinta consiliului director
aceste tichete s-au acordat membrilor
comanda am facut-o in baza unui referat semnat de directorul executiv
acesti membrii cred ca sunt onorifici pentru ca nu primesc nici un ban de la firma noi fiind o fundatie
nu am nici o data personala a lor in contabilitate nici nu stiu cum ii cheama pe toti
cum declar eu impozitul in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarea impozitului ancaartifex ancaartifex buna ziua revin cu aceeasi problema in luna martie am acordat tichete cadou membrilor consiliului director care au participat la sedinta. stiu ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal tichete cadou p_orsyka p_orsyka Vreau sa acord salariatilor tichete cadou, dar am epuizat deja 2%din fondul de salar. As dori sa-l pun pe protocol, dar fara impozitarea tichetelor la ... (vezi toată discuția)
Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)