avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Nu pot plati datoriile la stat. Ce e de facut? (URGENT)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Nu pot plati datoriile la stat. Ce e de facut? (URGENT)

Pentru anul 2010, desi mi s-au oprit din contul firmei in doua randuri banii intrati, sunt datoare la plata obligatiilor la stat.Acum o luna, mi-au facut dosar penal pentru 3500lei.Am incercat sa le spun de ce nu am putut plati toate datoriile, (am de recuperat 15000 lei de la o firma la care am facut lucrari, dar care a intrat in insolventa).Cu o suma de bani m-am dus la ANAF sa platesc, dar mi-au spus ca nu se sting datoriile pentru care am dosarul penal, ci banii se duc in alte parti, nu am inteles unde.Va rog mult de tot sa ma lamuriti ce trebuie sa fac,am intrat in panica, ca mi-au spus ca fac puscarie.Nu am de unde sa platesc toate datoriile, la care s-au adaugat, sute de penalizari si dobanzi.
va rog mult de tot sa-mi raspunde-ti.
Buna ziua, ce va pot recomanda este sa va angajati un avocat, situatia dumneavoastra nu este, din pacate, singulara, multe societati sunt in aceeasi situatie.
Va recomand sa discutati cu avocatul si, insotit de acesta, sa mergeti inca o data la ANAF pentru a le propune o esalonare a platilor. In cazul in care se stinge datoria (adica prejudiciul produs), infractiunea nu mai exista si dosarul penal trebuie inchis.
Va mai recomand sa va inscrieti in tabelul creditorilor societatii care are debite la compania dumneavoastra, trebuie sa faceti ceva in acest sens, chiar daca in mod cert nu veti recupera cei 15.000 Lei.
Sper sa aveti succes si sa va linistiti sufleteste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera datorii de la o firma aflata in lichidare? cristian_opris cristian_opris am o problema si nu stiu cum sa procedez cu o datorie de la o firma aflata in lichidare!toata lumea tacfe si nu stiu ce legislatie se aplica in acest caz!se ... (vezi toată discuția)
Citatie gabrielcristea88 gabrielcristea88 Buna ziua, Am primit o citatie de la o firma unde am lucrat ca \\"agent vanzari\\".Aceasta ma cheama in judecata pentru un prejudiciu care l-am adus firmei o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren de pe persoana fizica pe firma Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna ziua, Am o intrebare. As dori sa vand un teren de 1500 mp de pe persoana fizica pe firma care este tot pe numele meu si as vrea sa ca pretul sa fie de ... (vezi toată discuția)