Buna ziua,
Am primit o citatie de la o firma unde am lucrat ca "agent vanzari".Aceasta ma cheama in judecata pentru un prejudiciu care l-am adus firmei o suma sub 10.000RON.Metoda prin care am adus prejudiciul este urmatoarea: pe chitanta data la client am scris o anumita suma iar pe chitanta predata in casieria societatii o alta suma, diferenta de bani mi-am insusit-o.
Acum sunt chemat pentru judecata pe CIVIL.Trebuie sa depun o intampinare pana la data de 01.03.2013
Ma intereseaza daca m-i se va face dosar penal, daca m-i se va face cum pot evita aceasta?
Eu pledez vinovat si m-ar interesa ce termen de plata as putea obtine maxim pentru plata prejudiciului cauzat.Mentionez ca nu sunt angajat, nu am nici un venit momentan si nu am bunuri pe numele meu.Astept sfatul dumneavoastra.
Va multumesc.
cheama-l la mediere pe reprezentantul societatii si incearca sa ajungi la un acord cu el . Prin acord poti stabili, impreuna cu el, modalitatea de stingere a datoriei. Odata incheiat acordul de mediere il depui in instanta la dosarul deja deschis, astfel incheindu-se proces civil pe rol.
grabeste-te sa mergi la mediator sa obtii dovada inceperii procedurii de mediere si depune-o la dosar -pana pe 01.03.2013 impreuna cu o cerere de amanare a procesului.
Eu va recomand sa apelati la un avocat intrucat este/poate fi un caz penal cu urmari destul de considerabile. Totodata nu exclud nici medierea propusa de d-na Monica Hangan. Intradevar medierea este o cale amiabila de solutionare a tuturor conflictelor si disputelor, un proces rapid, eficient,mai putin costisitor dar aici este un caz penal.
m-am gandit ca prima solutie la mediere, pentru ca daca da dovada de bunavointa fata de angajator si ajunge cu el la o intelegere pentru achitarea debitului, inversunarea angajatorului impotriva lui scade in intensitate si ar fi mult mai putin interesat sa faca o plangere penala.
Daca era foarte inversunat angajatorul ii facea plangere penala. Pe de alta parte o fi fost sfatuit si de avocat sa mearga in civil pentru ca in penal isi recupereaza mai greu banii.
Deci, daca vrea sa-si recupereze mai repede banii nu cred ca-l intereseaza vreo esalonare.
De-aia i-am spus sa discute cu el si sa vada ce vrea angajatorul de la el. Mai simplu este sa vorbeasca cu avocatul angajatorului.
Semnatura in fals
mihaiW
Buna seara,
am fost recrutat de o firma din Iasi pentru angajarea pe un post de programator pe o perioada de proba 30 zile si salar 8 mil. net. Desi am ... (vezi toată discuția)
Acuzat de viol...
ashur
Buna ziua oameni buni. In weekend am fost la o petrecere privata unde am cunoscut o domnisoara cu care mi-am facut de cap putin. Problema este ca dupa actul ... (vezi toată discuția)