avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum pot recupera datorii de la o firma aflata in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum pot recupera datorii de la o firma aflata in lichidare?

am o problema si nu stiu cum sa procedez cu o datorie de la o firma aflata in lichidare!toata lumea tacfe si nu stiu ce legislatie se aplica in acest caz!se pot recupera datorii de la o firma aflata in lichidare?am auzit ceva de opozabilitate la procedura lichidarii, se poate face in legatura cu restantele neincasate?rog pe cineva sa imi spuna daca s-a intalnit cu asa situatie!pot sa apelez la un avocat ca sa o actionez in instanta?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:18, 27 Decembrie 2008
Luati legatura urgent cu lichidatorul pentru ca aveti un termrn limita de depus declaratie de creanta. Angajati un avocat pentru a redacta cererea, el va va reprezenta pe toata perioada lichidarii, pentru ca procedura nu este chiar simpla.
Trebuie sa depuneti declaratie de inscriere la masa credala cu creanta pe care o aveti de recuperat. La cerere anexati documente justificative pentru existenta creantei. Depuneti cererea in doua exemplare , la fel si documentele mentionate mai sus. Taxa de timbru este de 39 de lei si o achitati la Trezorerie, si timbru judiciar de 0,3 lei. Dar grabiti-va ca exista un termen in care trebuie sa depuneti declaratia. Daca imi dati numele societatii debitoare si CUI-ul va pot ajuta sa aflati numele lichidatorului .
Mult succes
ce acte ati avut incheiate cu societatea in cauza? daca ati avut un contract cu cluaza de fidejusiune sau daca vi s-au emis bilete la ordin avalizate exista posibilitatea sa va recuperati creanta de la fidejusor sau de la avalist. Ce relatii aveti cu societatea in cauza? Incercati sa fortati nota si sa obtineti un angajament de plata, o esalonare personala de la reprezentantul legal al acesteia. e interesul dumneavoastra la mijloc, nu? Aveti de luptat, dar rezultatele sunt pe masura eforturilor dumneavoastra. Incercati, in paralel cu ce v-au sfatuit ceilalti "forum" - isti
Trebuie sa va inscrieti la masa credala in termenul stabilit. Ulterior puteti solicita antrenarea raspunderii administratorului societatii datoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala caprice caprice Buna ziua, o societate aflata in stare de insolventa poate participa la masa credala a unei alte societati aflata in faliment? Multumesc! (vezi toată discuția)
Insolventa sau executare silita stavar stavar am lucrat la o firma din 2001 pana in martie 2009 cand aceasta a fost executata silit de niste \"camatari\",firma este in reorganizare judiciara,unul dintre ... (vezi toată discuția)