avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie - Decizia nr. 40/2008 a ICCJ
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie - Decizia nr. 40/2008 a ICCJ

Am iesit la pensie in 01.01.2001,pensie pentru limita de varsta .In luna noiembrie 2005 prin recalculare am primit o diminuare a punctajului de pensie de cca 0,62.La 22.septembrie2008 Inalta curte de casatie si justitie a emis o Decizie prin care cei pensionati pe Legea nr.3/1977 sa le fie recalculate pensiile si revenirea la punctajul initial.Am aflat de curand despre acest lucru.Am adresat cerere de recalculare Casei judetene de pensii Constanta de unde nu am primit nici un raspuns.Va rog sami comunicati daca am sanse sau nu penru a mi se recalcula pensia.Va multumesc respectuos.
Numai daca va adresati instantei. Dupa aparitia Deciziei nr. 40/2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, multe dintre persoanele care au lucrat mai mult de 20 de ani in grupa I de munca si mai mult de 25 de ani in grupa II de munca si care s-au adresat instantei, au castigat procesele in sensul determinarii punctajului mediu anual in functie de un stagiu complet de cotizare de 20 de ani, respectiv de 25 de ani.

Prin urmare si dvs., daca va veti adresa instantei cu un litigiu avand ca obiect determinarea punctajului mediu anual in functie de un stagiu complet de cotizare de 20 de ani, puteti castiga. Precizez ca sunt instante care au respins aceste actiuni.
Eu personal nu am reusit sa castig,desi am avut aceiasi situatie si asta se intampla in anul 2010,dar acu in luna februarie s-a dat sporul pentru grupe ma mir cum de nu ati primit,deoarece Leg.218/2008,OUG.209/2008,pentru asta au fost date sa repare gresala care s-a facut in anul 2005 la recalcularea pensiilor conform leg.19/2000.In situatia mea Casa Jud. de pensii nici nu a vrut sa auda de Dec.40 a ICCJ,iar la Instanta de judecata mi-sa spus ca in decizie nu se prevede sa fie folosit stagiu de cotizare de 20 de ani.Va urez sa aveti noroc dar va fi foarte greu.
va multumesc frumos,dar cum speranta moare ultima,incercam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea drepturilor de pensie ni_leta ni_leta Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva. Mama mea s-a pensionat in 1990. Are 27 de ani grupa 1. Se mai poate actiona in instanta pentru a primi ... (vezi toată discuția)
Vechimea de cotizare 20 sau 30 de ani ? ScarlatTeodor ScarlatTeodor Pentru cei care au lucrat in conditii speciale de munca (eu am 16 ani in gr I si 12 in gr II) , cu data de pensionare 1 iulie 1997 , stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pensie retroactiv - stagiu realizat in grupa i de munca mihaelasasu mihaelasasu Sunt pensionar din 1995 . In septembrie 2010 am, deschis actiune impotriva Casei de Pensii pentru recalcularea corecta a pensiei in conformitate cu Decizia ... (vezi toată discuția)