avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie anticipata - alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie anticipata - alte venituri

Buna ziua, sunt pensionata anticipat din 2010. Pot sa-mi deschid o firma prin care sa obtin venituri din activitatea societatii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:02, 28 Martie 2011
Multumesc, am uitat sa mentionez ca sunt functionar public. Modifica cu ceva?
sunt pensionata anticipat din 2010
am uitat sa mentionez ca sunt functionar public

Nu puteti fi in acelasi timp si functionar public si pensionata anticipat. Hotarati-va ce statut aveti acum.
Pensia anticipată nu poate fi cumulată cu niciun fel de alte venituri de natură profesională.

Aveti dreptate, le-am cam amestecat.
Am decizie de pensionare anticipata din 2010, dar este suspendata. In prezent sunt functionar public. In ce conditii pot cumula veniturile? Pensie anticipata + venituri din alte activitati sau salariu + venituri din alte activitati.
Va multumesc
Nu puteti cumula pensia anticipata cu alte venituri. Potrivit art. 114, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 263/2010, "in sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze: (...) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni."

Daca doriti sa ramaneti in functia publica si / sau sa realizati alte venituri, plata pensiei ramane asa cum este, adica suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar de pensie anticipata si asociat intr-un srl Doina953 Doina953 Sunt pensionata anticipat dar am si calitatea de asociat intr-un SRL. Mentionez ca nu am un contract de administrator sau de management si nu obtin nici un ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu anticipata partiala si pfa mihlim mihlim buna ziua, Sunt poseseoarea unei pensii de serviciu anticipata partiala cf legii 164 in baza careia m-am pensionat si pensie pentru limita de varsta conf ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu indemnizatie consilier local badryana badryana se poate cumula pensia militara anticipata cu indemnizatia lunara de consilier local? dati-mi si mie art. din lege daca se poate, va rog. (vezi toată discuția)