Buna ziua!
Am si eu o intrebare: Sunt angajata la o firma, iar in momentul de fata sunt in concediu de risc maternal, iar imediat dupa aceea o sa intru in prenatal, la sfarsitul lunii iulie trebuind sa nasc. In momentul de fata, eu mai am vreun drept la concediu de odihna? In sensul ca legea il obliga pe angajator sa imi mai plateasca concediul de odihna daca eu pe anul 2011 nu am luat nici o zi de concediul de odihna, iar din luna februarie a acestui an am intrat in concediu de risc maternal? Multumesc!
1. CO se acorda numai pentru perioadele efectiv lucrate. daca in 2011 ati lucrat numai o luna vi se cuvine CO numai pentru acea luna.
2. Compensarea in bani a CO se poate face numai la incetarea CIM.
Aveti dreptul la concediu de odihna proportional cu perioada lucrata pe anul 2011 (o luna in cazul dv.). Asa ca se poate gasi solutie acum si nu dupa ce va reintoarceti din CIC.
O persoana lucreaza la o firma cu 4 ore si nu si-a luat nici o zi de concediu pe anul trecut.Am inteles ca nu se poate face compensarea in bani decat daca persoana pleaca din societate, dar acele zile care i se cuvin pe 2010 si le poate lua pe anul acesta?Angajatul ar fii dorit banii, dar nu se poate, nu?