avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna ziua!
Am si eu o intrebare: Sunt angajata la o firma, iar in momentul de fata sunt in concediu de risc maternal, iar imediat dupa aceea o sa intru in prenatal, la sfarsitul lunii iulie trebuind sa nasc. In momentul de fata, eu mai am vreun drept la concediu de odihna? In sensul ca legea il obliga pe angajator sa imi mai plateasca concediul de odihna daca eu pe anul 2011 nu am luat nici o zi de concediul de odihna, iar din luna februarie a acestui an am intrat in concediu de risc maternal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:16, 25 Martie 2011
1. CO se acorda numai pentru perioadele efectiv lucrate. daca in 2011 ati lucrat numai o luna vi se cuvine CO numai pentru acea luna.
2. Compensarea in bani a CO se poate face numai la incetarea CIM.
Aveti dreptul la concediu de odihna proportional cu perioada lucrata pe anul 2011 (o luna in cazul dv.). Asa ca se poate gasi solutie acum si nu dupa ce va reintoarceti din CIC.
O persoana lucreaza la o firma cu 4 ore si nu si-a luat nici o zi de concediu pe anul trecut.Am inteles ca nu se poate face compensarea in bani decat daca persoana pleaca din societate, dar acele zile care i se cuvin pe 2010 si le poate lua pe anul acesta?Angajatul ar fii dorit banii, dar nu se poate, nu?
In acest an poate lua si CO pe anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt însărcinată în 21 de saptamani, am solicitat concediu de risc maternal si mi s-a făcut un raport la medicina muncij ptr 60 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Intercalare concediu de odihna intre concediu de risc maternal si concediu prenatal Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Momentan sunt in concediu de risc maternal, urmand a intra in concediu prenatal la finalul acestuia (saptamana 32 de sarcina). Angajatorul vrea ... (vezi toată discuția)