avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti cum sa fac in aceasta situatie.Sunt despartita de 5 ani si in urma divortului copii au fost incredintati mie deoarece fostul sot este bolnav cu capul.Mentionez ca cu toate ca instanta a hotarit sa mi se plateasca pensie alimentara, eu nu am primit nici un ban de la fostul sot.Deaceea va rog sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie sa fac ca sa pot da unul din copii la CASA DE COPII fiindca nu mai pot sai intretin pe amundoi deoarece am un salariu foarte mic (570 lei) .Pe fostul sot lam mai dat in judecata pt pensia alimentara dar nu am reusit sal pot obliga sami plateasca fiindca el are certificat medical precum ca are probleme sphifice. Copii am doi un baiat si o fata.Fata are 13 ani iar baiatul 10 ani.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 21:24, 23 Martie 2011
si pe care din cei doi copii vreti sa-l pedepsiti, dandu-l la casa de copii? pe care din ei vreti sa-l nenorociti? credeti ca sunteti unica mama care se gaseste in situatia dvs? ia ganditi-va mai bine si vedeti si aici : [ link extern ] .
Va sfatuiesc sa faceti o solicitare la Agentia Nationala Pentru Protectia Copilului, Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Cpilului din judetul de resedinta, in care sa prezentati situatia dvs., sa solicitati efectuarea unei anchete sociale si sa specificati imposibiliitatea dvs. de a mai putea intretine minorii si dispozitia de a-i da spre incredintare in formele prevazte de lege (L.272 si 274/2004). Autoritatile mentionate au datoria sa apice prevederile legale mentionate, putind face demersurile necesare pentru incredintarea copiilor fie spre adoptie unor alte persoane, fie plasarea acestora intr-un centru de plasament din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului, ca autoritate nationala in domeniu.
Puteti beneficia de alocatie monoparentala.Trebuie sa faceti dosar la Primarie.Aceasta este in cuantum de 100 lei.Pe langa asta ambii copii beneficiaza de bursa sociala, fiind la scoala.Mai beneficiaza si de alocatiile de stat.
Solicitati Primariei, sa va inscrie la cantina sociala.
Pentru cheltuielile la intretinere solicitati, tot Primariei, sa va ajute.
Mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dv si explicati-le situatia.Aceasta institutie va face toate demersurile pt a va ajuta sa iesiti din situatia grea.
Instanta nu v-a incredintat copiii pt a-i institutionaliza.Daca nu ii mai doriti duceti-i tatalui lor sau bunicilor.

Sau apelati la variantele pe care vi le-am expus mai sus.
aly_yoana a scris:

Puteti beneficia de alocatie monoparentala.Trebuie sa faceti dosar la Primarie.Aceasta este in cuantum de 100 lei.Pe langa asta ambii copii beneficiaza de bursa sociala, fiind la scoala.Mai beneficiaza si de alocatiile de stat.
Solicitati Primariei, sa va inscrie la cantina sociala.
Pentru cheltuielile la intretinere solicitati, tot Primariei, sa va ajute.
Mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dv si explicati-le situatia.Aceasta institutie va face toate demersurile pt a va ajuta sa iesiti din situatia grea.
Instanta nu v-a incredintat copiii pt a-i institutionaliza.Daca nu ii mai doriti duceti-i tatalui lor sau bunicilor.

Sau apelati la variantele pe care vi le-am expus mai sus.

:sorry: Pentru nimic in lume nu va indepartati copiii de dvs.
Bateti la toate "usile " pe care le-a indicat aly_yoana,una trebuie sa se deschida,nu se poate altfel.
Mergeti la rude,la prieteni,trebuie sa gasiti sprijin undeva.Va inteleg greutatile,dar cred ca mai sunt sanse si in alta directie.Nici vorba de "Casa de copii".:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara anik233 anik233 Buna seara,am divortat recent si am o problema in legatura cu hotararea venita acasa.Fostul sot vrea sa faca apel cum ca nu poate plati pensia alimentara pt ... (vezi toată discuția)
Sunt ameninta cu un alt proces mary__ mary__ de cind s-a terminat divortul. si pina azi ,fostul sot ,ma tot ameninta indirect .adica prin cunostinte. imi transmite ca deschide iar proces .cu privire la ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a semna fara mine dodorel62 dodorel62 Dupa terminarea divortului,copilul a fost incredintat fostei soti,copilul avand 17 ani si era in clasa a 10 iar eu plateam pensie alimentara. Baiatul meu era ... (vezi toată discuția)