avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt ameninta cu un alt proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt ameninta cu un alt proces

de cind s-a terminat divortul. si pina azi ,fostul sot ,ma tot ameninta indirect .adica prin cunostinte.
imi transmite ca deschide iar proces .cu privire la divort si cica vrea unul din copii.
mai exact baiatul,,avem si o fetita. dar el vrea sa ia duar baiatul cel mic. implineste 7 ani la toamna...fetita nu -l intereseaza "seamana cu mine" si din acest motiv nu a vrut sa stie de ea.
procesul s-a terminat in totalitate in favoarea mea. ambii copii sunt acum la mine
si nu are nici drept la vizita .este obligat la plata pensiei de intretinere
nu a facut nici apel nici recurs nimic . acum se trezeste dupa 3 luni ca "are o hirtie speciala nu"s ce si ca vine sa ia baiatul" alteori ...zilnic dealtfel, zice ca stringe bani si merge la tribunal . la fel nu stiu ce sa mai faca si acolo.
de cind s-a finalizat procesul de divort nu a platit nici pensie alimentara ,nici cheltuieli de judecata nimic.
alocatia de stat al baiatului tot el o ia in continuare.
va intreb pe toti cei in cunostiinta de cauza cu ce ar putea sa mai deschida proces "ce motive are nevoie"??
la proces judecatoarea , a cerut cazierul de la politie.si s-a constat ca are 3 condamnari
bea alcool, a fost internat la spital cu crize epilepsie, si are si amenzi pe la politie.
de la protectia copilului a fost pus la dosar o hirtie prin care specifica " copii prezinta figura materna" si alte
ma intreb ce sanse mai are .??? Vreau sa spunca (in timpul procesului 1 an....el deja a lasat o femeie insarcinata...deci mai are un copilas cam de 1 luna si ceva 2.....si nu este cu el caci a aruncato pe acea femeie de la el de acasa) pur si simplu un criminal care este pus pe facut copii

si as mai avea inca o mare mare intrebare ....baietelul a stat la fostul meu sot 3 ani
si datorita faptului ca nu s-a ocupat de el personal, duar bunica a stat cu baiatul.
copilasul meu nu vorbeste bine.. vorbeste foarte rau pentru o virsta in care la toamna merge la scoala.
unde pot sa merg la o evaluare cu copilul in care sa se constate ca nu a avut cu cine sa poarte conversatii , pur si simplu copilul vorbeste rau
va rog tare mult sa ma ajutati....dupa 3 ani in care am suferit dupa baietelul meu ...am reusit sa mi-l iau
dar nu scap de stres ca vine sa-l iar
nici nu vreau sa ma gindesc ce as fi in stare sa fac fara baiat,daca lar lua

Cel mai recent răspuns: meme1234 , utilizator 16:17, 22 Aprilie 2012
Daca aveti o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la incredintarea copiilor nu trebuie sa va faceti probleme. Din ceea ce ati spus nu are sanse chiar daca ar initia o noua actiune de reincredintare a unui copil. Legea nr. 272 din 2004 privind protectia copilului prevede ca in orice demers si decizie care privesc copii, primeaza interesul superior al copilului. Acest interes presupune ca acesta sa creasca efectiv alaturi de parintele capabil sa ii ofere un climat favorabil dezvoltarii sale, conditii materiale si morale adecvate varstei, preocuparilor si doleantelor sale.

In privinta copilului ar fi bine sa discutati cu un psiholog specializat in activitatea cu copii pentru a identifica eventuale traume ascunse, iar in privinta vorbitului va recomand sa discutati cu un logoped.
Dupa parerea mea, nu ar trebui sa va faceti griji deocamdata pentru aceste amenintari care s-ar putea sa fie doar sicanari din partea lui. din cate stiu eu, cei care au fost in proces pt incredintarea copiilor pe codul civil vechi, se pot redeschide procese pe noul cod civil astfel incat custodia sa fie comuna. Dupa noul cod civil, ca regula generala este custodia in comun a copiilor, iar cea exclusiva exercitata de catre doar un parinte devine exceptie. Si anume, in cazuri exceptionale ca atunci cand: parintii nu se inteleg si nu pot ajunge la un consens cu privire la copii, parintii locuiesc in orase/tari diferite, probleme cu alcoolul sau drogurile ale unuia dintre parinti si chiar comportamentul unuia dintre parinti care ar pune in pericol copilul (toate acestea vor trebui dovedite cu inscrisuri sau martori) sunt motive suficiente pentru ca o instanta sa decida incredintarea copilului exclusiv mamei in acest caz.
dvs il cunoasteti mai bine si stiti daca intr-adevar el o sa mearga in instanta pentru redeschiderea procesului si in acest caz va sfatuiesc sa va luati un avocat, pentru a va apara interesele cat mai bine si eventual sa mergeti pe exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.. Daca duceti dvs singura acest proces, fara aparator, s-ar putea sa nu se termine procesul asa cum v-ati dori dvs.
Cat despre problema copilului, din cate stiam eu, aceste probleme se rezolva si se constata de catre un logoped, insa nu stiu daca evaluarea acestuia va fi luata in considerare de catre instanta, daca nu instanta a fost cea care a solicitat evaluarea copilului. Totusi, si tind sa cred ca doriti, ar fi bine sa luati in considerare inceperea sedintelor cu logopedul deoarece l-ar ajuta pe copil foarte mult in problemele de vorbire pe care momentan le are.
va doresc numai bine si multa putere, nu mai puneti la suflet tot ce va spune fostul sot si incepeti sa va faceti probleme doar cand acesta chiar deschide proces, nu mai lasati simplele vorbe aruncate in vant sa va strice ziua.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
meme1234, utilizator
iar in privinta alocatiei de stat, va duceti cu hotararea de divort la protectia sociala de care apartineti sic ereti sa va vina dvs acesti bani ptr ca dvs v-au fost incredintati copii
ok..
dar eu am intrebat "ce motive ar avea nevoie " sa mai poata deschide un nou proces
mai ales ca-l cred in stare . repet am o hotarire definitiva, si "el" nu a primit un drept de vizita
duar sa vegheze asupra cresterii copiilor
am mai spus ca nu a facut - apel,recurs sau altceva procesul finalizat de 3 luni.
si da,,,este in stare adevarat si sa ma "sicaneze" dar mai grav pentru el este ca are de platit multi ani o pensie de intretinere. cred ca ar vrea sa ceara reincredintarea minorilor
din aceste motive am si relatat acele motive de la divort de mai sus
sa imi dati o parere o povata ,daca ar lua tribunalul in seama "cererea de reincredintare a minorilor"
Avocat am foarte bun
dar nu as vrea sa fiu insistenta si sa merg permanent sa deranjez.
de aceea cer anumite pareri, idei de la dumneavoastra, daca va fi nevoie voi merge la avocat cind voi primi vreo instiintare acasa.
aici pe forum sunt poate aceleasi discutii si pareri ca as purta si cu avocatul meu...
sincer am avut ce invata ,pe forum
si nu in ultimul rind .Nu cred ca vreun avocat dintre dumneavoastra ,s-ar bucura sa fie deranjat de aceeasi persoana cu tot felul de probleme fara a mai fi nevoie de vreun eventual proces...

doamna, daca procesul s-a judecat pe noul cod civil nu aveti de ce sa va faceti probleme pt ca nu il poate redeschide. daca e pe vechiul cod civil, atunci da poate redeschide procesul.
in tara asta, oricine poate intenta proces oricui, drept dovada si multitudinea de procese de la instantele de judecata.
motivele dansului: el le cunoaste, le poate inventa, poate spune orice pentru a deschide un proces, aceste lucruri urmand a fi dovedite in instanta, daca poate.
nu va mai revoltati asa pe noi, cred ca toti am incercat sa va dam un sfat la obiect, asa cum ati dorit si cred ca vi s-a raspuns destul de clar in posturile anterioare.
nici o instanta judecatoreasca nu va schimba incredintarea copiilor pe motiv ca parintele necustodian nu vrea sa plateasca pensia de intretinere.
sunt foarte multe cazuri in care acesti parinti necustodieni nici nu platesc pensia alimentara, iar mamele nu au nici o modalitate reala de constrangere a tatilor de a-si achita obligatiile fata de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces incredintare minor gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am incheiat procesul de divort in 2010 si mia fost incredintata minora in virsta de 5 ani.se poate redeschide proces de custodie si ce sanse sunt? (vezi toată discuția)
Salutari ionelushh ionelushh actuala mea (viitoare) nevasta ... sint putin incurcat incerc sa fiu cit mai scurt Este in divort cu fostul sot ,\"astazi a fost ultima infatisare\"SE ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)