Buna ziua!
Mi-am gasit un serviciu unde o sa fiu in sfarsit angajat legal si mi s-a cerut adeverinta de la medicul de familie pentru angajare.Eu nu cred ca mai am un medic de familie deoarece studiile le-am terminat in 2008.Deci de 3 ani nu cred ca mai sunt asigurat deoarece nu am mai lucrat niciodata cu carte de munca.
Cum pot afla daca sunt asigurat,daca am un medic de familie si cum pot sa-mi fac un medic de familie?
Va multumesc!
1. Intrebati pe parinti, vecini, colegi ce medic de familie au si va duceti si dvs. sa va inscrieti.
2. Pentru a va incheia un CIM nu este necesara adeverinta de la medicul de familie ci Fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator. Acest medic va spune ce analize sa faceti (in functie de locul de munca) si apoi va da verdictul de apt sau nu pentru acel loc de munca. Dupa aceea se incheie CIM.
Va multumesc pentru raspuns!
O sa explic lucrul acesta doamnei de la resurse umane!
Mi s-a spus ca aceasta adeverinta imi trebuie pentru a scuti unele analize la centru de Medicina Muncii cu care are firma respectiva contract(daca am inteles eu bine).
Dupa cat timp de la angajare imi revine calitatea de asigurat pentru a merge sa ma inscriu la un medic de familie?
1. Atat la angajare cat si pe parcurs analizele medicale solicitate de angajator se platesc de catre acesta.
2. Sunteti asigurat la sanatate din prima zi de lucru (numai ca declaratia nominala va ajunge mai tarziu la CJAS).
Nulitate cim
ramy84
Buna ziua,
As dori sa aflu pareri privitoare la urmatoarea situatie:
O societate comerciala a incheiat un contract individual de munca fara ca in ... (vezi toată discuția)