avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... taxa pentru rezilierea contractului??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

taxa pentru rezilierea contractului??

Am aflat azi despre legea 161/2010 in care se prevede ca firma de telefonie..nu mai are dreptul sa mai perceapa taxa pentru rezilierea contractului inainte de termen!! eu am incheiat acum aproape 2 ani, in iunie se implinesc 2 ani un contract pe o perioada de 2 ani cu o telefonie fixa. Acum am sunat si le-am cerut sa incheiem afacerea aratandu-le legea! Bun! Legea este buna, dar ei mi-au oferit mie o nenorocita de Promotie.... si asta nu ma mai lasa sa reziliez contractul decat cu o taxa de 72 de euro!!!! O amarata de promotie pe care nici nu am folosit-o! Promotia este: Minute gratuite cu un numar dintr-o retea mobila! Eu nu am stiut ca acceptand aceasta Promotie nu voi mai putea beneficia de reziliere gratuita!! Mentionez ca le-am mai cerut sa reziliem contractul si imi cereu bani cu carul iar cand le-am zis azi despre legea 161/2010 au tacut malc si au cautat prin foi si calculatoare, si s-au consultat bine........intre ei si apoi au venit si mi-au dat verdictul final: plata 72 de euro!! In rest nu am beneficiat de nimic de la ei nici un telefon nimic...doar acele minute nenorocite! Decat ca am platit luna de luna factura fara sa intarzii vreodata.. Ce mai pot sa fac? Mai exista vreo lege care sa ma indreptateasca?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:43, 23 Martie 2011
De exemplu, in speta aceasta, aceasta clauza penala, cu sau fara oferta promotionala...este lovita de nulitate absoluta.
[ link extern ] /

Cititi cu atentie, motivatia instantei referitoare la clauza penala.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract zapp emill emill Buna.Stiu ca s-a mai discutat subiectul,dar nu m-am lamurit inca.Sunt abonat zapp de aproape 3 ani.Pe durata primului contract de 2 ani am fost sunat de la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contracte telefonie DL.DAN DL.DAN Legea 161/2010 cu completarile ei pare a nu fi respectata de operatorii de telefonie mobila.Zilele trecute am vryt sa reziliez un contract de telefonie mobila ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nko80 nko80 buna ziua;in urma abuzurilor repetate a celor de la [editat de admin] am decis sa reziliez contractul cu ei.mentionez ca acesta expira in 2012.la incheierea ... (vezi toată discuția)