avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este obligat chematul in judecata sa arate adresa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este obligat chematul in judecata sa arate adresa RECLAMANTULUI ????

Intr-o speta;; instanta de recurs , a obligat practic pe INTIMAT sa indice adresa RECURENTULUI, recurent ce a semnat primile doua citatii la adresa indicata in cererea de recurs, pe atreia nu a mai semnat-o arenjand cu factorul sa returneze procesul verbal cu mentiunea nu locuieste la adresa... .
Intrebarea mea este.... Este obligatia intimatului sa indice adresa recurentului? Sau este o scapare si o greseala procedurala a instantei de recurs .??? :(#-o
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:19, 24 Martie 2011
este obligatia instantei sa faca demersuri pt a afla domiciliul recurentului. nicidecum a intimatului. consider ca instanta a gresit cand a dispus aceasta masura in sarcina intimatului.
gabescu a scris:

Da este obligatorie indicarea adresei partii adverse, pentru a se realiza fara vicii procedura de citare.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Da sunt deacord,,dar raspunsul meu este totusi altul.. Cel ce chema in judecata , el este obligat sa indice adresa exacta a partii adverse. Nu paratul este obligat sa-l caute pe "reclamant"...Sa-i zica hai D-le reclamant ca ai o cerere la tribunal si trebuie sa ne judecam. Gestiunea intregii progeturi procesuale revine on totalitate "reclamantului" deaceea se si cheama parte procesuala active""",pecand paratul este parte procesuala pasiva""..Asteapta atacurile activului si paratul contraataca.
Mai mult instanta nu a observat ca "recurentul " neavand notiuni de drept sa indice art.242, alin 2 Cpc sa ceara judecata in lipsa, el arata in finalul scrisorii lui de cghemare in judecata "...ca nu pot sa vin in instanta ca lucrez la o firma privata..". Deci este de fapt o cerere de judecata in lipsa, Dar ce este important ca la fiecare termen mai pune cate o scrisoare de dragoste ca instanta sa o comunice intimatului. Acest d-mn se joaca dea procesul dupa parerea mea...Dar cum orice "abuz de drept se sactioneaza"si, da dreptul si la dane-interese. OK.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de motivare a recursului declarat respingerii unei cereri în încheierea de ºedinþã viktorV viktorV Am un proces început în 2011, pe rolul unei judecătorii, în aplicarea vechiului Cod de procedură civilă, pentru: constatarea existentei dreptului meu..., ... (vezi toată discuția)
Articolul 302 indice 1 din codul de procedura civila Instantele de recurs nu mai judeca ,profitind cu mare dibacie de articolul 302 indice 1 din C.pr.civ. Anularea/nulitatea cererii de recurs (invocata de cele ... (vezi toată discuția)
rea-credinta;;? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana ... (vezi toată discuția)