Buna seara.
Avand in vedere ca decizia de concediere disciplinara a fost emisa in 08/07/2010 iar acest document mi s a comunicat abia in data de 12/08/2010 care trebuia sa fie data incetarii CIM in cartea de munca?
In cazul meu data incetarii cim in cartea de munca este 08/07/2010.
Cum poate o decizie sa si faca efectul avand in vedere ca in data de 08/07/2010 aceasta decizie nu era comunicata, stiut fiind ca orice decizie produce efecte doar dupa comunicare.
Este acest aspect un motiv de nulitate a deciziei in instanta?
Decizia a fost contestata in termen.
Doar ca si acum ma gandesc ce anume mai pot invoca in instanta care sa fie in favoarea mea.
Deci pot invoca acest lucru?
Constituie motiv de nulitate?
Nu constituie motiv de nulitate ca decizia v-a fost comunicata dupa o luna de zile de la data emiterii ... de la data comunicarii incepe sa curga termenul de contestatie.
Cred ca nu m am exprimat prea bine si nu m ati inteles.
Ideea este ca decizia de concediere isi face efectul din momentul comunicarii.
Deci teoretic inainte de data comunicarii decizia nu are nici o valoare.
Atunci intreb eu cum poate fi desfacut contractul de munca pe baza unui act care nu are nici o valoare dat fiind faptul ca inca in data de 08//07/2010 nu era comunicat acel act.
Deci in cartea de munca data desfacerii contrcatului este data de 08.07/2010 si nu data de 12.07.2010 data din care incepe sa si faca efectul decizia de concediere.
Nu constituie motiv de nulitate, puteti invoca faptul ca incetarea trebuia sa aibe loc de la daca comunicarii. Dar daca au dovezi ca s-a facut comunicarea la timp si nu ati vrut sa o primiti, ridicand-o la data mentionata de dv.?