buna seara,
am si eu o problema in care solicit ajutor. problema este urmatoarea: de la primarie am o hartie eliberata daca nu ma insel in 2005, unde la adresa x, casa nr. y, ei imi scriu ca figureaza 10 ari. In extrasul de carte funciara eu nu am decat 6.8 ari. Am vorbit cu o firma care se ocupa de asa ceva, au masurat suprafata si acum mi-au zis ca trebuie obtinute semnaturi de la vecini, cum ca nu au pretentie la suprafata ce nu o am trecuta in cartea funciara.
Din cei 3 vecini, unul este in germania si nu pot da de el. Nu pot actualiza cartea funciara semnatura lui? Iar daca pot, va rog sa-mi sugerati o solutie.
Nu am cum sa dau de el. Am obtinut un nr de mobil din germania, l-am sunat si i-am explicat ce vreau sa fac si ca am nevoie de o copie dupa CI a lui, dar nu mi-a trimis copia si nici nu-mi mai raspunde la telefoane.
Daca pentru actualizarea CF ului Dvs. este nevoie de o micsorare a suprafetei, nu aveti nevoie de acordul vecinilor. Dvs. aveti 10 arii? Cum a-ti dobandit proprietatea? Atunci nu 10 arii a-ti stiut ca luati? Iar acuma dupa masuratori a iesit o suprafata de 6,8 arii, asta inseamna mai putin, deci sunteti de acord sa va micsorati suprafata pe care o aveti de la 10 arii la 6,8 arii? Daca nu mai aveti pretentii la diferenta de pana la 10 arii, cu o declaratia a Dvs. pe propria raspundere, la notar, prin care sunteti de acord cu micsorarea suprafetei + documentatia cadastrala a inginerului, cei din Oficiul de Cadastru ar trebui sa faca "actualizarea Cartii Funciare" . De asa ceva nu va zis topograful?