avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de somaj

Am plecat din orasul natal in cautarea unui loc de munca, in prezent fiind angajat la o firma cu carte de munca(castig minim pe economie) si cu o vechime de un an si trei luni.

Deoarece nu-mi mai ajung banii(pe langa chirie, pe care proprietarul garsonierei in care locuiesc a marit-o, mai am lumina si intretinerea, fara a mai pune la socoteala mancarea, etc.), m-am gandit sa revin acasa, intrucat am gasit un loc de munca, dar din vara.

Va rog sa-mi spuneti: daca ma hotaresc sa plec zilele acestea, beneficiez de ajutor de somaj pana ma angajez in celalalt loc de munca?
Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 24 Martie 2011
Daca plecati din initiativa dv. nu beneficiati de somaj. Concedierea prin restructurarea postului este cea mai la indemana incetare care va da dreptul la somaj.
ionmircea a scris:

.....

Va rog sa-mi spuneti: daca ma hotaresc sa plec zilele acestea, beneficiez de ajutor de somaj pana ma angajez in celalalt loc de munca?
Cum sa procedez?

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca imi dau demisia mai beneficiez de somaj? steluta9 steluta9 de curand firma la care lucrez si-a mutat sediul intr-un alt oras.Patronul nu m-a concediat si mi-a propus sa merg in acel oras.Eu nu pot merge la noul ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)