avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am ca urmas al unei tutele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am ca urmas al unei tutele

In urma cu 30 de ani,am fost luata de o matusa si sotul acesteia,care am inteles ca er au tutori mei ca sa nu plateasca taxa de celibatari,ulterior unchiul a decedat,as dori sa aflu daca eu am un drept asupra parti acestuia deoarece nu am fost infiata de catre acestia,doar crescuta panala varsta de 18 ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:37, 23 Martie 2011
Nu aveti niciun drept .Tutorele dvs. a avut unele obligatii fata de dvs. , obligatii care au incetat odata cu ajungerea dvs. la majorat.Tutela este doar o institutie de protectie a minorilor lipsiti de ocrotire parinteasca si nu se poate confunda cu adoptia , acolo unde intre adoptat si adoptator se cereeaza legaturi de rudenie, iar cel adoptat i si stabileste filiatia fata de adoptator, lucru ce-i confera si vocatie la mostnirea celui din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral cameliaborangic cameliaborangic Un copil infiat de matusa sa (sora mamei biologice), are dreptul la mostenire de la ambele parti (si de la mama biologica si de la matusa), daca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD DACA AM CALITATEA DE TUTORE FATA DE UN COPIL , IN CAZUL DECESULUI MEU ACESTA ARE DREPT LA MOSTENIRE? ARE DREPTURI EGALE CU CELALALT COPIL AL MEU CARE ESTE ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)