avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum este legal sa filmezi alte persoane???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum este legal sa filmezi alte persoane???

M-ar interesa, daca este legal sa postez pe internet un filmuletz realizat in urmatorul context:
- in apartamentul meu (cumparat inainte de casatorie)
- sotul are domiciliu la aceasta adresa
- sotul este filmat impreuna cu o alta persoana fara sa li se fi adus la cunostinta

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexa1ndra , utilizator 07:44, 5 Ianuarie 2025
In ce context este filmat sotul dumneavoastra?
Este o intrebare informativa!
Ma refeream daca sotul respectiv este filmat in ipostaze compromitatoare (proba pt divort).

Multumesc!
Este vorba doar de a face publica (pe intenet) o filmare in care apare o persoana (sotia) care evident nu si-a dat acordul pentru acest lucru.
Nu prea exista legislatie in acest moment pentru a-i proteja pe cei expusi unor astfel de ,,postari".In viitorul Cod penal vor fi unele prevederi in acest sens.Pentru ca prin filmarile acelea , faptuitorul sa intre sub incidenta legii, ar trebui sa comita si o infractiune conexa, cum ar fi de pilda santajul, violarea proprietatii private sau a intimitatii....
Depinde in ce scop se realizeaza filmarea.Dvs. spuneti ca in scop compromitator.Insa ar trebui ca inainte de a face asa ceva sacantariti bine avantajele si dezavantajele unui asemenea demers.Parerea mea este ca nu aveti nimic de castigat daca o faceti si nimic de pierdut daca nu o faceti.De divortat puteti sa divortati oricum si fara a va complica si a da nastere unor probleme pe care sigur nu vi le doriti.Sfatul meu este sa uzati de probele conventionale pentru procesele de divort , martorii ar fi suficeinti in opinia mea.In plus , acum se divorteaza foarte usor la starea civila sau la notar.
Multumesc pentru raspunsuri!!!

Nu eu doresc sa divortez, eram doar interesata...
Dar e totusi ciudat ca se incalca dreptul la viata privata si poti fi filmat numai asha, oriunde si oricand si in orice ipostaza si apoi pus pe net B-)

Numai bine!

Alte discuții în legătură

As avea nevoie de un sfat morfh3us morfh3us in urma cu 2 ani am fost despartit de sotia pe timp de 1 an in acel timp am cunoscut o persoana cu care am si stat 3 luni in acea perioada eu si respectiva ... (vezi toată discuția)
Filmată fără acordul meu Alina Pop Alina Pop Buna seara! Tocmai am aflat si am vazut ca fostul meu iubit a postat o filmare cu mine in care intretineam relații sexuale, filmulet facut fara acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu maara maara Buna ziua. In urma cu 1 an de zile a intrat in locuinta mea fostul sot cu iubita acestuia,m-au agresat si injurat.Acest fapt se intampla seara pe la ora 19. ... (vezi toată discuția)