avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in contractul de vanzare cumparare asupra unui bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in contractul de vanzare cumparare asupra unui bun dobandit dupa casatorie este trecuta si sotia ? sau se poate trece doar unul dintre soti?

as dori cateva informatii referitoare la bunurile dobandite dupa casatorie, sunt casatorita de un an, iar in vara urmeaza sa incheiem actele de vanzare cumparare pe un teren, acesta apartin momentan tatalui sotului meu... intrebarea este in actul de vanzare cumparare o sa fiu si eu trecuta in calitate de sotie sau exista vreo alta posibilitate in care sa fie trecut doar sotul meu?

multumesc
Cel mai recent răspuns: anonimiu , utilizator 09:36, 3 August 2011
Am o intrebare legata de acest subiect. Am inteles ca o proprietate cumparata de unul dintre soti in timpul casniciei, devine bun comun si celalalt sot are dreptul la 50% in cazul unui partaj.
Dar ce se intampla la mostenire cu rudele sotului care nu e trecut in actul de achizitie al imobilului? Daca sotul care nu e "trecut in acte" decedeaza, au dreptul rudele acestuia (in caz ca nu exista copii) sa vina sa ceara o parte din imobil?
da, daca bunul e comun, dupa deces, cota acestuia e mostenita de sotul supravietuitor pe de-o parte si rudele decedatului pe de alta.
As avea si eu 2 intrebari la subiectul acesta:Daca vand un apartament bun propriu dobandit inainte de casatorie iar cu banii primiti achizitionez o garsoniera pe contractul de cumparare poate aparea doar numele meu sau trebuie trecuti ambii soti? 2.In cazul in care eu decedez consoarta are vreun drept asupra bunurilor mele proprii in cazul in care eu am un copil din prima casatorie? Am vazut pe site ca ar avea 1/8 e adevarat?.multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul căsătoriei am vândut o moștenire și am cumpărat un apartament. cum se împarte la partaj? Dan Mihai Dan Mihai In timpul Casatoriei am vandut o mostenire si ulterior cu banii aceia am cumparat un Apartament pe numele la mamandoi soti cum se imparte apartamentul ? va ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune in casatorie crushnarcis crushnarcis Sunt proaspat casatorita si am o nelamurire cu privire la un act pe care sotul meu l-a incheiat cu o firma, si anume un antecontract de vazare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Contract v-c doar pe numele unuia din soti anonimiu anonimiu As avea si eu 2 intrebari:daca vand un apartament bun propriu dobandit inainte de casatorie iar cu banii primiti achizitionez o ... (vezi toată discuția)