Buna ziua,
Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti in cazul deciziei de respingere de catre Judecatoria de sector a unei plingeri impotriva unui proces verbal de contraventie auto pentru parcare ilegala (in subsidiar a fost ridicat si auto ), este corecta o decizie irevocabila fara drept de recurs sau apel? interesant este ca pe site apare doar irevocabila decizia nu si definitiva, adica cum si unde pot ataca aceasta sentinta?
Prin legea 202/2010 (mica reforma a justitiei) au fost modificate o serie de acte normative printre care si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Astfel, art. X, pct 2 din lg. 202 /2010 modifica articolul 118 alineatul (3)dupa cum urmeaza:
2. La articolul 118, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmatorul cuprins: "(3^1) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila." .
Potrivit art. X pct. 4 din lg 202/2010
4. La articolul 120, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 120
(1) Procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, precum si, dupa caz, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea constituie titluri executorii, fara vreo alta formalitate." .
In concluzie, nu mai puteti ataca hotararea judecatoreasca.
Stimate domnule, din pacate Legea nr. 202/2010, prin care s-a modificat Codul de procedura civila, dispune eliminarea caii extraordinare de atac – recursul - impotriva hotararilor dispuse de judecatorie ce au ca obiect plangerile formulate impotriva proceselor verbale de constatare a contraventiei si de aplicare a unei sanctiuni...
Va ramane calea unei actiuni de drept comun impotriva societatii ce v-a ridicat masina, practic ei nu au un astfel de drept, insa trebuie sa timbrati actiunea la valoarea pretentiilor.
Buna ziua,
Si contestatia in anulare nu poate fi o cale de atac a deciziei judecatorului de sector?
Este foarte interesant cum pe aceleasi spete si cu aceleasi motivari, judecatorii dau decizii diferite, asta inseamna ca in Romania justitia este chiar corecta si judecatorii isi fac chiar foarte bine treaba, imbogatind firmele clientela de partid.