avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CALITETE PROCESUALA UZUFRUCT VIAGER
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CALITETE PROCESUALA UZUFRUCT VIAGER

DACA O PERSOANA ARE DREPT DE UZUFRUCT VIAGER NEFIIND PROPRIETAR POATE LA O PROPRIETATE POATE DA IN JUDECATA VECINUL
DUPA PAREREA MEA NU ARE CALITATE PROCESUALA ACTIVA.
ROG FRUMOS CONFIRMARE.
CARE LEGE REGLEMENTEAZA ACEST DREPT
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 15:03, 24 Martie 2011
Depinde pentru ce anume se gandeste sa-l dea in judecata.Depinde de naturas drepturilor incalcate.
Dreptul de uzufruct viager este un dezmembramant al dreptului de proprietate, deci nu este un drept deplin de proprietate. Asta nu inseamna insa ca nu poate avea calitate procesuala activa in anumite procese care au legatura cu dreptul sau de folosinta asupra imobilului.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters199098, utilizator
Are calitate procesuala activa, daca au fost incalcate posesia, folosinta si alte drepturi relativ la proprietate. Intrebarea este generica deci si raspunsul nu poate fi decat asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Liliana80 Liliana80 Buna ziua Am o întrebare legata de locuința , dacă mama mea deține uzufruc ul viager pana la deces , acel drept prin decesul ei îmi revine mie s au ... (vezi toată discuția)
Protectia nudului proprietar fata de uzufructuarii viageri mmgserver mmgserver Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu parintii un imobil prin act de vanzare-cumparare: parintii in calitate de uzufructuari viageri si eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare viager Huiduiestat Huiduiestat Buna ziua. Am si eu o intrebare la care nu am gasit răspunsul nicăieri. O rudă a bunicului meu a cumpărat o casă, pe contractul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)