avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere dovada de circulatie in perioada cercetarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere dovada de circulatie in perioada cercetarii penale

In septembrie 2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu vatamarea celui accidentat. A fost spitalizat 1 zi si s-a constatat ca are o fractura la antebrat.Mi-a cerut o suma de bani si deoarece n-am fost deacord sa i-o platesc ,a scos Certificat medico-legal de 55 zile si a depus o plangere penala.

Prin rezoluţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 din data de 21.01.2011 s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 184, alin 1 şi 3 din Codul Penal.
Pana la sentinta definitiva am cerut la parchet sa mi se aprobe eliberarea unei dovezi de circulatie deoarece au trecut 90 zile si procesul poate dura si 2-3 ani
Mi s-a respins cererea fara motivatie.Cum pot obtine totusi o dovada de circulatie pana la restituirea permisului ?
Cel mai recent răspuns: montemir , utilizator 22:16, 19 Februarie 2012
Nu o puteti obtine (dovada circulatie) pana la finalizarea cauzei .
In situatia de fata fiin vorba de un caz penal nu se elibereaza dovada de circulatie provizorie si la final hotararea instantei va va anula probabil si permisul si veti putea sa dati examen din nou la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Angajati-va un avocat.
Este adevarat ca procurorul nu a binevoit sa dispuna dreptul de a conduce pana la finalizarea procesului dar judecatorul a dispus dreptul de a conduce pentru 30 zile chiar de la primul termen fara a astepta finalizarea procesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Georgedob Georgedob Buna ziua, Nu am acordat prioritate si am accidentat pe cineva care circula regulamentar, acesta a are o fractura la un deget si o plaga deschisa pe fata si ... (vezi toată discuția)