avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua.M-ati putea ajuta cu un sfat?
Parintii mei au cumparat un apartament pentru fratele meu,iar pentru siguranta lui pe contractul de vanzare cumparare este trecuta si mama(cei doi sunt proprietari).Apartamentul nu era intabulat...Cei doi nu sunt in relatii bune,pentru a se intabula cum se procedeaza?trebuie sa plateasca am2 sau numai fratele?mentionez ca apartamentul ii va ramane lui,mama il va lasa mostenire dupa moarte.daca plateste numai el onorurile se vva modifica ceva din contract?va avea el mai multe drepturi asupra acelui apartament?
multumesc
Daca prin onoruri intelegeti obligatia fratelui de a o inmormanta, atunci insemna ca testamentul mamei este unul cu sarcini .
Testamentul nu poate avea nici cu aceasta sarcina asupra contractului, nici o influenta, deoarece ca act juridic efectele sale se produc dupa moartea mamei pe cand ale contractului pana la aceasta data .
Deci, la data decesului mamei fratele va fi deja proprietar pe jumatate din apartament, iar dupa aceasta data va mostenii si cealalalta parte din imobil in calitate de mostenitor testamentar .
Va salut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, mostenitori, titlu de proprietate Crina2525 Crina2525 Buna ziua, am o mare rugaminte cine m a poate lamuri, bunica me aa ingriji t de parintii ei , lasandu i in urma un testament facut notariat un testament dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Testament. se poate face un testament in care sa fie stipulat ... NaeV NaeV Testament. Se poate face un testament in care sa fie stipulat ca dupa moartea mea, apartamentul meu ramane in folosinta (cu toate drepturile unui proprietar, ... (vezi toată discuția)