Testament. Se poate face un testament in care sa fie stipulat ca dupa moartea mea, apartamentul meu ramane in folosinta (cu toate drepturile unui proprietar, exclus instrainarea apartamentului)) mamei mele, pana la moartea ei, apoi ramane in folosinta unui frate ( cu aceleasi clauze, folosinta..., exclus instrainarea..), pana la moartea lui, APOI, dupa moartea fratelui, unic mostenitor, cu drepturi depline, sa fie un nepot? Suna alambicat, dar nu e. Pot oricand sa "dau coltul", probleme cardiace, etc. Am 2 frati, eu, burlac, nu am mostenitori. Daca e sa se intample beleaua, vreau ca mama sa fie ok pana la sfarsitul vietii, La fel vreau sa fie si unul din fratii mei, plecat de amar de vreme prin Europa, la munca. Cand se va retrage de prin Europa vreau ca el sa fie ok, in apartamentul meu. Dupa moartea lui, insa, vreau sa desemnez unic mostenitor, cu drepturi depline, fiul celuilalt frate (fratele calator avand o fiica, care ar putea veni cu pretentii la mostenire dupa unchiu').
Puteti face un testament prin care sa dispuneti ca lasati nuda proprietate asupra apartamentului nepotului dvs iar dreptul de uzufruct viager il lasati mamei si fratelui. Efectul este cel scontat.
Succesiune
bia2015
Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema:
Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)