Vreau sa dau in judecata firma [editat] SA, cea cu repartitoarele, pt calcularea unor sume mai mult decat exorbitante reprezentand costurile energiei termice pt apartamentul meu, si as dori pareri in legatura cu acest lucru, daca am sanse de castig in acest caz. Anul trecut, in toamna, la asociatie s-adat un tabel cu locatarii din blocul meu, in care specificam, cu semnaturi ca 7 din 10 locatari nu mai suntem de acord cu repartitoarele, vrem sa le scoatem. Reprezentantul [editat] a venit la o sedinta, a indrugat acolo ceva lege, si ca nu putem renunta, decat daca suntem de acord 100%, si oricum contractul se incheie cu asociatia, nu se mai incheie cu fiecare proprietar in parte. Adica cum? poate asociatia sa incheie un contract in numele meu daca eu nu sunt de acord? Bineinteles, ca niste soricei, toti vecinii s-au dus si au predat citirile la [editat], mai putin 2 familii (inclusiv eu), si a urmat intretinerea: eu si familia cealalta aveam cu 150% (fiecare) mai mult de platit caldura decat un alt apartament identic de pe scara (l-am luat in calcul pe cel cu cel mai mare consum). Nu mi se pare normal ca, in cazul in care valoarea caldurii consumate per bloc este de 1700 ron, 2 apartamente sa plateasca 700, restul de 8 apart.....1000. Si in plus, noi avem 2 camere, dar sunt apart in bloc cu 3 si 4 camere,care au platit mai putin.
Aveti sanse sa castigati daca puteti demonstra ca firma respectiva s-a abatut de la algoritmul de calcul autorizat si v-a incarcat in mod subiectiv la valoarea caldurii.
Pentru aceasta faceti o solicitare scrisa la firma respectiva sa va informeze despre acest algoritm si verificati chiar dv. cu rezultatele din listele de intretinere.
Am cerut raspuns la firma respectiva, mi s-a dat acest raspuns cu niste formule de calcul, ca nici daca eram cel mai mare fizician nu le-as fi descifrat.
Ati cazut in plasa reprezentantului firmei.
Pentru ca sistemul de repartizare sa fie recunoscut este necesar ca 80% din proprietari sa fie de acord cu acest sistem.
Daca numarul sustinatorilor este mai mic de 80%, firmei i se face o notificare cu tabelul cu semnaturile proprietarilor care nu doresc acest lucru, iar firma e pusa in fata faptului implinit.
Raspunsul dat de firma e "pe langa" plangerea dvs.
Daca aveti tabelul cu semnaturile din toamna anului trecut....
Acela este si raspunsul pe care l-ar fi primit si de la ANRSC.
Pana una alta acesta este autoritatea in materie. Puteti sa adresati intrebari acestei autoritati, sa primiti raspunsuri si poate va veti lamuri.
Referitor la încheierea contractelor cu asociația este o găselniță mai nouă a firmelor de repartitoare deoarece asociația de proprietari și conducerea asociației nu au nici un fel de putere pentru această problemă întrucât serviciul este individual (prestarea s-a făcut și se face la nivel de proprietar / apartament). Asociația de proprietari are atribuții prin lege numai cu privire la proprietatea comună nu și pentru proprietățile individuale (în apartamente). Decizia unui proprietar pentru ceea ce face în interiorul apartamentului său nu poate fi înlocuită cu hotărâri ale adunării generale ori cu decizii ale comitetului executiv, ma refer strict la repartitoare. Caloriferul este în proprietatea individuală a proprietarului și nu este în sarcina asociației de proprietari.
Referitor la condiția ca 100% dintre proprietari să fie de acord cu renunțarea la repartitoare mi se pare iarăși o aberație deoarece atunci când s-a trecut la această formă de contorizare individuală a agentului termic pentru montarea repartitoarelor era obligatoriu ca sa fie de acord 80% din proprietari.
Așa cum spune și @eliasav, totul depinde de dumneavoastră. Cu o cerere, tabelul de semnături ale proprietarilor care s-au săturat de beneficiile repartitoarelor, pe care o depuneți la firma de repartitoare, se ia numărul de înregistrare pe copia cererii, se anunță asociația de proprietari și din iarna viitoare calculul energiei termice va fi efectuat de asociație. Eventual asociația, în baza celor solicitate de dvs. mai poate face o notificare către firma de repartitoare. Clauzele din contracte de genul: contract pe 10 ani, despăgubiri de ordinul miliardelor de euro, etc.) nu am cunoștință să fi produs efecte vreodată asupra consumatorului de servicii și nici măria sa A N R S C -ul nu am auzit să fi amendat pe cineva care nu și-a montat repartitoare și slava domnului sunt destui proprietari care nu au avut niciodată și destui care de-a lungul timpului au renunțat la ele. :((
=D>