avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care ne sunt optiunile?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care ne sunt optiunile?

Buna ziua,

Suntem o familie de cetateni romano-canadieni, cu resedinta in Canada, ce ne luptam sa intram in posesia efectiva a proprietatii, cota parte indiviza, redate mamei mele cu titlu executoriu de catre Tribunalul Cluj in 2006. De la redarea in instanta a proprietatii, mama mea este in imposibilitate de a ocupa efectiv spatiul, de a efectua reparatii, etc. Co-proprietara in indiviziune refuza sa dea acces, sa permita reparatii in spatiul mamei mele, si in general sa iasa din indiviziune in speranta obtinerii in instanta a atribuirii spatiului redat mamei mele prin plata de sulta sau alte tertipuri legale de care se foloseste fara probleme, avand relatii si fiind in tara. Spatiul se poate imparti in natura, el fiind un appartament de sine statator, folosit de mama mea si familia noastra din 1975 pana in 1981 si redat faptic in baza aceleiasi documentatii de instrainare intocmite de un membru al familiei, arhitect, la preluarea catra Stat din 1983.

Mama mea a inceput un proces de iesire din indiviziune in 2007, la care a avut loc recent (17 Martie) o a 3-a infatisare a carui rezultat inca nu-l cunoastem dupa o saptamana (prima, cu o expertiza favorabila noua, a fost opusa categoric de cealalta parte, a doua s-a amanat din cauza de deces al sotului) . Avocata angajata de mama mea inca din 2007, membra a baroului din Cluj-Napoca, desi a cerut si a primit prompt onorariul de 600 euro, statutar se pare daca actiunea s-a intrerupt mai mult de un an, ne trateaza cu un dispret total, ne acuza de "lipsa de delicatete si bun simt" ca am indraznit s-o deranjam cu un email dupa 3 zile de la data infatisarii cu intrebari despre rezultatul actiunii si pur si simplu ne ignora de la acel email moralizaror incoace. Dupa o saptamana de asteptare si 600 de euro zvarliti in vant, ne intrebam si va intrebam la randul nostru pe cei care sunt la curent cu optiunile in Romania de recurs la o asemnea obraznicie, ce este de facut?
Care sunt mijloacele prin care putem afla, prin alta sursa de rezultatul infatisarii
si ce actiuni putem intreprinde impotriva acestei nerusinate?


Va multumim anticipat,

Vatamatii
Cel mai recent răspuns: CasaTataru , utilizator 19:09, 31 Martie 2011
@ baloi gica ati verificat link-ul pus de mine? NU. Daca ati fi facut-o vedeati ca duce la noul portal

Am recitit ce s-a scris mai sus ... 3 infatisari in 4 ani? Din vina cui s-a tot suspendat cauza?
Intelegem ca nu este o problema de onorariu, personal cred ca este o problema legata de contract. Altfel nu are nici o justificare comportamentul avocatului. Schimbati-l.
Succes!
CasaTataru a scris:

Din avatar intelegem ca veneati pe lume cam pe vremea cand noi plecam din tara, si nu de buna voie.
Tineretea are tendinta sa se erijeze in judecator fara sa aiba toata argumentele la indemana chiar si in cazul unui avocat se vede, capcana in care ati cazut se pare si Dvs. Am trecut si noi pe aici.


Interventie moderator:oops:
Colegul avocat si-a edita mesajul si va rog sa aveti delicatetea sa procedati si d-voastra la fel atat pentru ca remarcile paternalist-ironice nu folosesc discutiei cat si pentru ca sunt interzise de regulamentul de postare. Pe acest forum se combat idei nu persoane.
...
Prima fraza contine o amfibologie din cauza careia nu se intelege prea clar cine a facut ceva impotriva vointei sale: d-voastra plecand din tara sau colegul alex1981g nascandu-se intr-o tara comunista cu un regim opresiv. :(
... revenind la problema invocatei lipse de politete a colegei de la Cluj va rog sa ne scrieti cateva amanunte pentru a va putea oferi un raspuns
- contractul dintre d-voastra si avocat era incheiat pentru o anumita perioada ori pana la obtinerea unui rezultat?
- cum s-a intamplat mai EXACT ca ati ajuns la discutii contradictorii si neprincipiale?
Stimate domn,

Multumesc pentru atentionare. Mesajul a fost editat de remarca paternalo-ironica. Nu-l atacam pe alex1981, replicam doar la zeflemeaua lui viz-a-vis de cei "de afara", neavenita si ea. Evident ca plecarea noastra din tara n-a fost de buna voie, scuze de amfibologie.

Detalii va voi da intr-un mesaj separat... doriti un raspuns catre Dvs. sau pe forum?


Cu stima,

CasaTataru
De vreme ce discutia a pornit in public ar trebui sa o continuam in aceeasi modalitate. Asadar, pe forum.



Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Divort suspendat,repunere ivascudorudoru ivascudorudoru Sotia mea a inaintat actiune de divort,dar la a treia infatisare,de comun acord s-a cerut suspendarea.Intrebarea mea este urmatoarea: Eu pot deschide ... (vezi toată discuția)
Definitivarea hotararii judecatoresti Gela Gavrila Gela Gavrila Buna seara ,doresc o lamurire in ceea ce priveste: suspendarea unei cauze in apelconform art.242 alin.2c.proc.civ.,pentru neprezentarea partilor,termenul de ... (vezi toată discuția)