avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Doctor de familie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Doctor de familie

Buna ziua, am nevoie si eu de niste informatii pe care nu stiu daca le pot gasi altundeva. Cerand o adeverinta de la doctorita de familie am avut surpriza sa trebuiasca sa platesc 20 lei pe ea. Exista norme care sa reglementeze aceste lucruri, ca din cate am vazut de la o prietena tarifele nu sunt la fel la toti doctorii de familie.
Cel mai recent răspuns: olimiha , utilizator 22:07, 25 Martie 2011
Ce fel de adeverinta?
Din cate stiu eliberarea adeverintelor nu este decontata de catre CNAS, asa ca doctorii de familie au dreptul sa taxeze eliberarea lor, in functie de destinatie.
Doctorii de familie sunt persoane juridice, ei au cabinet medical individual, deci.sunt patroni, fiind in relatie contractuala cu casa de asigurari pe un pachet de servicii.Iar in acel pachet nu intra eliberarea unor acte, consultatii in afara programului, servicii medicale solicitate de cate persoanele ce nu se afla in evidenta medicului de familie respectiv si lista poate continua.
Pentru orice servicii, ce nu intra in pachetul de servicii medicale decontat de CNAS, medicul are dreptul sa solicite plata.
Eu am avut nevoie de adeverinta medicala de la medicul de familie din care sa reiasa ca sunt apta pentru un curs. Din moment ce nu puteam cere de la alt medic mi s-ar parea normal sa fie un pret rezonabil, e ca un monopol. Daca imi cere 100 pe ea trebuie sa platesc daca nu vreau sa pierd cursul. A cerut 20 dar mi se pare mult, avand in vedere ca esti conditionat de acea adeverinta luata de la acel medic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacienti asigurati cnas, fara card emis hincuvictor hincuvictor Buna ziua. Care este statutul pacientilor asigurati CNAS, cu plata la zi, dar care nu au card emis? Care este pachetul de servicii de care pot ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma angajez, dar n-am asigurare pentru a ma inscrie la medic de familie. robert paul robert paul Buna seara.Nu sunt inscris la un medic de familie deoarece nu am lucrat un timp si am inteles ca trebuie sa fii asigurat pentru a te inscrie la doctorul de ... (vezi toată discuția)
Taxare adeverinte de la medicul de familie PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Stiti cumva care este reglementarea legala privind taxarea adeverintelor eliberate de medicul de familie? Pana acum am avut nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)