avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pacienti asigurati CNAS, fara card emis
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pacienti asigurati CNAS, fara card emis

Buna ziua.
Care este statutul pacientilor asigurati CNAS, cu plata la zi, dar care nu au card emis?
Care este pachetul de servicii de care pot beneficia?
Sunt spitale/sectii ale unor spitale care refuza internarea acestei categorii de asigurati, pe motiv ca nu ar fi decontate serviciile medicale.
Legea 95/2006 lasa loc la interpretari in defavoarea pacientului asigurat.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
hincuvictor, utilizator
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 18:45, 3 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu au card, dovada se face cu adeverinta care se elibereaza de la CNAS.
Stiu acest lucru. Mai nou, calitatea de asigurat se poate face on-line. Problema e in unele spitale ce refuza internarnarea acestei categorii de asigurati pe motiv ca nu sunt decontate serviciile medicale.
Sunt "manageri" de spitale si "sefi" de sectie ce refuza aceasta categorie de asigurati si cer pacientilor actul normativ exact (articolul de lege) ce le da dreptul la servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate sarcina de serviciu verbala data de managerul de spital siui Mircea Razvan Mircea Razvan CNAS a introdus un program informatic de raportare.SIUI.Fisa postului medicilor de specialitate si al asistentilor medicali, Codul de deontologie profesionala ... (vezi toată discuția)
Neplata spitalizarii papic papic Buna ziua, In Oradea exista un spital privat la care nu sunt afisate preturile de spitalizare , iar acest pret difera la fiecare sectie in parte, dupa o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat in loc de card de sanatate eleonard eleonard medicul de familie sustine ca nu poate sa imi scrie un concediu fara sa activez cardul de sanatate. Eu am inteles ca exista totusi o varianta in care ne putem ... (vezi toată discuția)