avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara.Povestea mea suna asa.Dintr- o aventura a rezultat un copil.Pe parcursul sarcini , la nasterea copilului am fost tot singura..nu a fost interesat.Dupa nastere sa prezentat sa recunoasaca copilul, la recunoscut ca tata, dar copilul a ramas pe numele meu de familie.In prezent copilul are 1 an si 6 luni, in tot acest timp m-a mai vizitat si a vazut copilul.Eu sunt din un oras si el din alt oras..vreo 200 km.Eu sunt in relatii ff rele cu el..e violent si mi-e feica de el..si deodata are pretentii si la copil.Daca intentez actiune de incredintare..ce acte, dovezi, martori..mai exact de ce am nevoie..???pentru ca mi-e frica de el ca e ff razboinic!!!.(Mentionez ca eu am locuinta proprie pe numele meu, in prezent locuiesc cu copilul, singura, am studi superioare.. si sunt in concediu maternal de 2 ani..am indemnizatie) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:35, 25 Martie 2011
Primul pas pentru a rezolva situatia dvs. este introducerea unei actiuni de incredintare a minorului side obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere.Instanta competenta este judecatoria in a carei raza de comptenta locuieste paratul.
Consider ca nu va va fi greu sa demonstrati ca ar fi in beneficiul minorului sa locuiasca la dvs , si ca i-ati putea asigura un trai mai bun si conditii de viata mai bune decat cele asigurate de tatal sau .
Evident, si tatal a dobandit drepturi prin aceea ca si-a recunoscut copilul, astfel incat si el va avea drepturi egale cu ale dvs., in sensul de a petrece timp cu copilul, a se implica in cresterea si educarea luisi va obtine aceste drepturi prin stabilirea de catre instanta a unui program in acest sens..
Nu trebuie sa va fie frica sa va obtineti drepturile si sa va clarificati situatia, daca tatal devine violent , anuntati politia, sunati la 112, cereti sprijin si ii puteti face si plangere penala, daca exercita acte de violenta asupra dvs.

Mai exact trebuie sa merg in orasul de unde e el, sa merg la judecatorie si sa depun o cerere de incredintare??? Eu stau in nordul tari si el in sud..e cam cale lunga..alta modalitate nu exista?? sa depun aici la mine in oras cererea de incredintare??Ce acte mai am nevoie?? sau ce alt ceva?? Va multumesc
Instanta competenta este cea de la domiciliul paratului.
Momentan nu mergeti nicaieri, puteti trimite cererea de chemare in judecata si prin posta.
Va recomandam sa angajati un avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costodie minor carlotyca carlotyca Am un copil minor in varsa de 11 luni. Copilul este recunoscut de tata cu care am trit in concubinaj. In prezent am parasit locuita lui unde nu mai puteam sta ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil NadinaN NadinaN Buna seara. Am un copil nascut dintr-o relatie de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal lui ulterior inregistrarii, deci tatal apare in noul ... (vezi toată discuția)