avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare silita

daca se poate , la solicitarea debitorului ,desfiinta sau anula un titlu executoriu ramas definitiv si irevocabil ,
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 09:13, 25 Martie 2011
daca titlul executoriu a fost emis de un alt organ decat o instanta judecatoreasca atunci poate fi desfiintat sau anulat...
daca se poate , la solicitarea debitorului ,desfiinta sau anula un titlu executoriu ramas definitiv si irevocabil , dat de o instanta judecatoreasca. si cit timp poate actiona silita intrucit debitorul de la data cind s-a facut executarea
Nu se poate, ati avut cale de atac, odata devenita irevocabila o hotarare nu mai poate fi desfiintata, decat- pe caile extraordinare de atac, daca exista motive intemeiate.

Pe calea contestatie la executare nu se poate. Contestatia se face in termen de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta de actul de executare atacat, sau de la data cand ati luat la cunostinta de primul act de executare in cazul cand contestatie executarea silita si nu un act anume.
Contestatia privind lamurirea intelesului titlului, oputeti face oricand in interiorul termenului de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita a acelui titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu DanielSochiriac DanielSochiriac Este posibil sa se conteste in instanta un titlu executoriu?Daca da care ar fi procedura care trebuie urmata.Multumesc anticipat celor care vor raspunde la ... (vezi toată discuția)
Hotarire definitiva si irevocabila baltag baltag buna seara am o hotarire definitiva si irevocabila intrun proces cu recuperarea drepturi banesti am pus executor judecatoresc si firma respectiva vazind ca are ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)