avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire...

Tatall meu a detinut o casa de la bunicul meu,respectiv tatal lui.In urma cu 6 ani mama mea a murit.Anul trecut a murit si sora mea.In urma cu putin timp a murit si tatal meu,care nu a facut niciodata acte pe casa bunicului.Mentionez ca mai am o sora de care nu mai stiu nimic de 20 de ani..si fiica surorii mele care are 17 ani...cum se va imparti casa in aceasta situatie?La cat are dreptul nepoata mea prin lege?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: yo_raluK , utilizator 21:18, 8 Iunie 2008
nepoata are dreptul la cat ar avea si mama ei, ca o mosteneste
Din cate inteleg, sunt trei mostenitori in urma decesului tatalui ( si a mamei, daca a avut ceva in comun cu tata sau numai al ei) : trei fiice, una predecedata in locul careia vine la mostenire prin reprezentare, fiica acesteia.

Daca imobilele sunt localizate undeva, la tara, nu e o problema, intrucat atat casa cat si terenul aferent sunt inregistrate la primarie, unde parintii dvs. au platit impozit pentru ea in toti acesti ani. Vi se va elibera anexa 24 unde vor fi enumerate toate bunurile ramase, casa si valoarea ei, precum si terenul [precum si o adeverinta care sa ateste existenta casei.
Mostenirea se va imparti la cei trei mostenitori, in parti egale.
La iesirea din indiviziune, daca casa nu poate fi impartita in natura, se va hotari de comun acord cui revine casa, ceilalti mostenitori primind contravaloarea in bani.
desigur, se poate renunta de catre unul sau doi mostenitori la cota ce revine fiecaruia in favoarea celuilalt,/ celorlalti.
In concluzie, depinde ce hotarasc cei trei mostenitori inainte de a merge la notar sau la Judecatorie, in vederea stabilirii calitatii de mostenitori si iesirea din indiviziune.
In caz de neintelegere, va veti judeca, dar asta inseamna o perioada mai lunga de timp si mai costisitoare pentru toate pers. implicate.
Multumesc pentru raspunsuri.Dar mai am o nelamurire:nu mai stiu nimic de sora mea de 20 de ani...in 1986 a plecat din tara,iar din 1988 nu am mai avut nici o veste de la ea...cum procedez in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)
Succesiune iulia39 iulia39 Buna seara.Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o succesiune:bunica mea a murit,era singura,mostenitori sunt soacra mea si trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire negata alitys alitys IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)