avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Am si eu o intrebare , daca dupa deces nu s-a dat o declaratie de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni ce se intampla? Se poate deschide o actiune judecatoreasca sa se stabileasca cotele , deoarece prin notariat nu se poate face ca este vorba de nepoti (5) din care 2 sunt plecati in strainatate.. va multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:18, 8 Iunie 2008
loredy1983 a scris:

multumesc pentru raspunsuri!
deci se face o cerere la judecatorie prin care ea va cere dezbaterea succesiunii , stabilirea cotelor si iesirea din indiviziune ? cam ce taxa se plateste?poate sa se reprezinte singura , ii mai trebuie avocat , mentionez ca este foarte saraca , ii trebuie martori ? am sa o sfatuiesc sa faca o promisiune cu cumparatorii , dar poate sa faca o promisiune pe ceva ce inca nu este al ei?va multumesc!

Taxa de timbru estte 19 lei si 0,30 bani pentru fiecare capat de cerere (stabilirea masei succesorale, iesire din indiviziune, atribuirea anumitor bunuri etc) si actiunea se face in functie de situatia concreta. Intr-adevar, este preferabil sa fie facuta de un avocat.
Daca se ajunge la Tranzactie, nu vor mai fi necesari martorii, insa s-ar putea sa fie necesara expertiza pentru evaluare si stabilirea loturilor partilor.
Partea care doreste sa vanda poate sa faca o promisiune de vanzare cu cumparatorii, cu atat mai mult cu cat se intelege cu ceilalti mostenitori si se asteapta sa ii revina ei bunul pe care doreste sa-l vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confuzie intre dezbaterea succesiunii si iesire din indiviziune cezarad cezarad Buna ziua. Doresc sa va intreb daca procedura dezbaterii unei succesiuni si procedura iesirii din indiviziune a unor bunuri ale unei persoane decedate pot fi ... (vezi toată discuția)
Succesiunea prin hotarare judecatoreasca jewelled jewelled Suntem 3 frati si in urma decesului mamei am mostenit apartamentul in care am copilarit. Sora mea este persoana cu handicap psihic, in consecinta are curator ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)